Remi Čelsija, Mančester na plus 4

Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Čelsija, Mančester na plus 4



Mančester junajted stekao je prednost od četiri boda u odnosu na Čelsi pobedom nad Viganom 3:1

Posle prvog poluvremena bilo je 0:0, pa je ser Aleks Ferguson u igru uveo Portugalca Ronalda, koji ove godine igra najbolju sezonu u karijeri. Prvi gol na utakmici Ronaldo je postigao glavom u 47. minutu, posle kornera sa leve strane. Svoj drugi pogodak postigao je samo četiri minuta kasnije. Gol je postigao iz drugog pokušaja, pošto mu je prvo Kirkland odbranio penal. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ole Gunar Solskjer dokrajčio je goste golom u 59. minutu. Počasni pogodak u sudijskoj nadoknadi iz penala postigao je Lejton Bejns.

Čelsi je remijem na domaćem terenu u meču sa Redingom ponovo pao na četiri boda iza Mančestera. Didije Drogba je nastavio sa rešetanjem protivničkih golova. On je postigao oba gola za svoj tim, u 38. i 72. minutu. Reding je dva puta izjednačavao rezultat i na kraju odneo bod sa Stamford bridža.

Liroj Lita je centaršut Glena Litl sproveo glavom u mrežu, za 1:1, da bi do 2:2 došao autogolom. Ešli Kol je pogodio loptom Majlka Esijena i ona je završila u mreži, samo pet minuta do kraja meča.

Liverpol je posle poraza od Blekburna 0:1, prepustio treće mesto Boltonu. Gol za Blekburn postigao je Beni Mek Karti u 49.minutu. Gosti su napadali, bez uspeha.

Bolton je sa 2:1 savlado Njukasl. "Svrake" su povele golom Kirona Dajera u osmom minutu. Posle veoma loše reakcije odbrane, Piter Remidž je u 32. minutu savladao svog golmana. Bolton je do trijumfa doveo Nikolas Anelka u 57. minutu.

U duelu petnaestoplasirane i šesnaestoplasirane ekipa, Mančester sitija i Šefild junajteda, bolji su bili gosti iz Mančestera, koji su golom Ajrlenda pobedili sa 1:0.

Alan Kurbišli je doživeo prvi poraz na čelu Vest Hema. Gosti iz Porsmuta pobedili su sa 2:1, golovima Linvoja Primusa u 16. i 38. minutu i plasirali su se na 4. mesto, ispred Liverpula.

Vremešni Šeringem postigao je gol za svoj tim devet minuta pre kraja meča.

Totenhem je istim rezulatom dobio Aston Vilu. Grupi dvostrukih strelaca pridružio se Džermejn Defo golovima u 58. i 77. minutu. Geret Beri smanjio je na 2:1 deset minuta pred kraj meča.

Jedinu utakmicu bez golova odigrali su Midzbro i Everton.

U poslednjoj utakmici večeri, Arsenal je, kao gost, golovima Silve u 19. i Fan Persija u 83. minutu, sa 2:1 savladao poslednjeplasirani Votford, za koji je jedini gol postigao Smit u 23. minutu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.