Remi Bežanije i Zvezde u Železniku

Izvor: B92, 18.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Bežanije i Zvezde u Železniku



Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u gostima protiv Bežanije nerešeno, 1:1, u poslednjoj utakmici 17. kola Meridijan Superlige.

Bežanija je, kao i jesenas, povela i osvojila bod u duelu sa liderom na tabeli. Pred oko 5.000 ljudi na stadionu u Železniku, domaći su poveli golom Dejana Osmanovića u 8. minutu, da bi izjednačio Igor Burzanović u 54. minutu.

Bežanija je povela već u prvih 10 minuta, kada je Anđelković pogrešio u odbrani Crvene zvezde, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Osmanović polukontru pretvorio u vođstvo domaćih.

Prvu ozbiljniju priliku Crvena zvezda je imala u 31. minutu, kada je posle prodora odličnog Koromana, Anđelković pogodio stativu, a u nastavku akcije loptu sa gol-linije u polje izbacio igrač domaćih.

Pet minuta kasnije Koroman je šutirao sa oko 25 metara, ali samo pored gola, da bi u 40-om Georgijev bio neprecizan sa ivice šesnaesterca, pa su domaći otišli na odmor sa prednošću od 1:0.

Ipak, početkom drugog poluvremena Zvezda stiže do izjednačenja, kada je Burzanović sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio gornji desni ugao gola Bežanije. Podgoričanin je ušao u igru još u prvom poluvremenu umesto Trišovića i odmah imao zapaženiju ulogu u ekipi Dušana Bajevića.

Crvena zvezda je u finišu mogla i do pobede, ali je Purović pogodio stativu.

Sastavi:

Bežanija: Božović, Lazić, Đurovski (Radosavljević), Mihajlović, Osmanović, Pavlović, Knežević, Stančevski (Đalović), Milović, Mijatović, Glogovac.

Crvena zvezda: Ranđelović, Anđelković, Pantić, Đorđević, Koroman (Purović 75), Đokić, Trišović (Burzanović 33), Georgijev (Tadeu 80), Gaj, Milovanović, Kastiljo.

Crvena zvezda vodi na tabeli sa 42 boda, Partizan ima 30, Mladost iz Apatina 29, a OFK Beograd 28. Na dnu su Voždovac i Borac iz Čačka sa po 17 bodova i već otpisani Zemun sa 3 boda.

Sledećeg vikenda igra se 18. kolo i večiti derbi, Crvena zvezda – Partizan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.