Rekord karijere Stefa Karija i ubedljiv poraz šampiona!

Izvor: Mondo, 06.Jun.2019, 06:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord karijere Stefa Karija i ubedljiv poraz šampiona!

Voriorsi će do noći između petka i subote čekati vesti o Durentu i Tompsonu, jer bez obojice... ne izgleda dobro.

Stefen Kari postigao je 23 poena do poluvremena, 39 do kraja treće četvrtine, na kraju pomerio rekord plej-of karijere na 47 poena, uz osam skokova i sedam asistencija, ali je to bez Kevina Durenta, Kleja Tompsona i Kevona Lunija bilo dovoljno samo za ubedljiv poraz u trećoj utakmici NBA finala.

Hladni, mirni, staloženi i precizni, Toronto Reptorsi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odigrali su izvanredno, odgovorili na "brejk" šampiona i povela 2:1 u seriji pred 19.596 navijača u "Oraklu", koji će - možda - poslednji put ući u ovu dvoranu u noći između petka i subote kada će biti odigran četvrti meč finalne serije.

Do tada, Golden Stejt Voriorsi sa nestrpljenjem će čekati vesti o eventualnom povratku Durenta ili Tompsona, jer je bez ne izgleda dobro - 109:123, uz 30 poena Kavaja Lenarda, 23 Kajla Laurija, 18 Paskala Siakama, 18 Danija Grina i 17 Marka Gasola.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Avelar

Petorka trenera Nika Nursa ubacila je 106 poena i apsolutno kontrolisala tok utakmice, iako je prkosni Kari odbijao da se preda sve do bolne trojke omalenog rezerviste Freda Vanvlita, preko ruke Drajmonda Grina, za 105:118 na 1:39 do kraja.

Stiv Ker, trener dvostrukih uzastopnih prvaka koji igraju peto finale u nizu za četvrtu titulu, povukao je tada Karija i ostale startere sa parketa, a ostali starteri skupa ubacili su 36 poena - 11 manje od lidera ekipe.

Grin i Andre Igodala pomagali su Kariju u mahnitoj jurnjavi za Torontom u drugom poluvremenu, uprkos tome što se svaki prilazak Voriorsa na 7-9 razlike završavao uglavnom trojkom na suprotnoj strani - dva puta Grin, jednom Lenard, jednom Lauri, jednom Gasol, jednom Vanvlit ili blokadom pod košem - ukupno 11 puta, od čega samo Serdž Ibaka pet.

Grin je ubacio 17 poena, Igodala 11, dok su se Demarkus Kazins i Šon Livingston potrudili da "naglase" koliko je Golden Stejt bio hendikepiran u ovom duelu - postigli su po četiri poena.

Posebno je nemoćno delovao "Bugi" Kazins, kog je Gasol "razneo" na oba kraja igrališta, a Ibaka dokusurio ulaskom u četvrtoj četvrtini, kada je podelio još dve rampe i postigao važne poene na drugoj strani.



Izvor: YouTube

Dok se za Lunija zna da neće igrati do kraja sezone, Tompson je blizu nastupa u subotu rano ujutru, dok Durent ostaje enigma utoliko što su Voriorsi odmah po njegovom izlasku sa parketa u četvrtoj utakmici polufinala konferencije sa Hjuston Roketsima saopštili da se ne radi o teškoj povredi.

Ispostavilo se da je strelac 34,2 poena u ovom plej-ofu propustio kraj serije sa Hjustonom, kompletnu sa Portland Trejblejzersima i najmanje tri utakmice velikog finala.

Tompson je ove sezone ubacivao 21,4 poena u "Oraklu", međutim njegovo odsustvo odrazilo se u velikoj meri i na igru u odbrani.

Ovaj vanserijski šuter po pravilu "drži" opasnijeg od bekova protivničkih ekipa, s tim da su u trećoj utakmici svi bili opasni - Lauri je posle sedam i 13 poena u Torontu ubacio 23 u Ouklendu, Grin posle 11 i osam poena stigao do 16, dok je Vanvlit nastavio da "donosi" sa klupe - 11 poena, tri skoka, dve sistencije, tri ukradene lopte i 33 minuta jurcanja za Karijem.

Do trenutka kada je postao otac, omaleni plejmejker beležio je četiri poena u proseku uz šut 20/78, odnosno 25,6 odsto iz igre.

Od kada je postao ćale - 15,2 poena, 33/58, odnosno 57,1 odsto iz igre, uz pozitivan plus/minus indeks deset poena!

Može li neko da kaže da nije bitno?

Rezultati:

(2) Golden Stejt - (1) Toronto 109:123, u seriji 1:2

/Kari 47, 8 sk, 7 as - Lenard 30, 7 sk, 6 as, 2 bl, Lauri 23, 4 sk, 9 as/

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.