Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 01:47

Rekord Lige Evrope u fer-pleju! Došli u goste kod Arsenala, primili tri komada i nisu napavili nijedan faul

Možda nisu fudbalski jaki, ali im je zato fer-plej na nivou

Fudbaleri irskog Dandalka su jedan od autsajdera Lige Evrope. Ali i jedan od najsimpatičnijih klubova u takmičenju. Večeras protiv Arsenala su pokazali da nisu baš neki fudbalski kvalitet, ali da jesu gospoda na terenu.

Poznato je kakav je nivo klupskog fudbala u Irskoj i da tamošnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ljubitelji fudbala skoro svu pažnju usmeravaju na reprezentaciju ili navijaju za druge veće klubove sa Ostrva poput Seltika ili Liverpula. Dugo godina su irski klubovi etiktirani kao amaterski i bili su samo lokalnog karaktera. Iako je tu bilo rezultata za poštovanje poput Korkovog remija (1:1) protiv Bajerna 1991. godine, Atlonovog remija (0:0) sa Milanom 1974,  Šelburnovog remija (2:2) sa jakim Deportivom 2004. ili Bohemijansove pobede (1:0) u Kajzerslauternu 2000. godine. Ali nikada to nije bilo dovoljno da u dva meča prođe dalje. Sve dok Šamrok Roversi nisu eliminisali Partizan 2011. godine u borbi za Ligu Evrope, irski klubovi nisu igrali grupnu fazu nekog evrotakmičenja ili napravili neki veliki rezultat u ranijim kup takmičenjima.

Rezultat Šamroka je ovog leta ponovio Dandalk i takođe se plasirao u grupnu fazu Lige Evrope. Bez zvučnih imena, sa uglavnom domaćim igračima i nekoliko nepoznatih stranaca, Dandalk je došao u grupu sa Moldeom, Arsenalom i Rapidom. U prvom kolu su skupo prodali kožu protiv Moldea (1:2), a večeras su gostovali Arsenalu. Impresionirani najvećom utakmicom u dosadašnjim karijerama, fudbaleri irskog tima nisu uspeli ništa osim da zabeleže očekivan poraz. Arsenal je slavio sa rutinskih 3:0.

Ali gosti iz Irske su ušli u istoriji po fer-pleju!

Dandalk je večeras postao prvi tim u istoriji Lige Evrope koji na utakmici nije napravio nijedan faul! Arsenalovi igrači su napravili 20 prekršaja.

“To nam je kompliment. Moj tim čine vaspitani džentlmeni koji su se borili da protivnika zaustave na neke druge načine. Znam da naporno rade i da daju sve od sebe na utakmicama. Mislim da smo bili konkurentni i da se nismo predali do kraja. Moramo da budemo realni i srćeni što smo imali neke naše momente na utakmici”, rekao je Dandalkov trener Filipo Đovanoli posle meča.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Rekord Lige Evrope u fer-pleju: Došli u goste kod Arsenala, primili tri komada i nisu napravili nijedan faul

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020

Možda nisu fudbalski jaki, ali im je zato fer-plej na nivou..Fudbaleri irskog Dandalka su jedan od autsajdera Lige Evrope. Ali i jedan od najsimpatičnijih klubova u takmičenju. Večeras protiv Arsenala su pokazali da nisu baš neki fudbalski kvalitet, ali da jesu gospoda na terenu...Poznato je kakav...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.