Rekord: Haland kao Anri

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 16:58

Rekord: Haland kao Anri

Erling Haland, napadač Mančester sitija, napravio je veliki uspeh ove sezone.

Fudbaler Mančester sitija i norveški reprezentativac Erling Haland izjednačio je rekord nekadašnjeg igrača Arsenala Tijerija Anrija po zbirnom broju golova i asistencija jednoj sezoni Premijer lige, prenose britanski mediji.

Norveški fudbaler je zbirno ostvario 44 gola i asistencija. Haland je ove sezone postigao 36 golova u Premijer ligi i imao je osam asistencija.

Anri je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sezoni 2002/2003. postigao 24 gola i imao je 20 asistencija. Haland će imati priliku da obori rekord Anrija na meču poslednjeg, 38. kola Premijer lige protiv Brentforda.

Međutim, britanski mediji tvrde da bi norveški napadač mogao da propusti ovaj duel kako bi bio što spremniji za finale FA kupa protiv Mančester junajteda (treći jun) i finale Lige šampiona sa Interom (10. jun).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.