Rekli su da je najslabija, a ispade „najluđa“ grupa Eura: Islanđani zaustavili Ronaldove dosadne Portugalce! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekli su da je najslabija, a ispade „najluđa“ grupa Eura: Islanđani zaustavili Ronaldove dosadne Portugalce! (VIDEO)

Ogranizovanom igrom tokom čitavog toka utakmice selekcija Larsa Lagerbeka zasluženo došla do velikog boda - 1:1

Mnogi su bili skeptični pre početka, ali ovo polako ispada Evrpsko prvenstvo u kojima će se ređati podvizi i pisati istorija. Grupa F proglašena je ubedljivo najslabijom u Francuskoj, a onda ispade „najluđa“. Za to je pored fantastičnih Mađara, večeras bila odgovorna i selekcija Islanda, koja je u Sent Etjenu osvojila istorijski bod na evropskim prvenstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i to protiv favorizovane Portugalije - 1:1 (1:0).

Da sa Islanđanima neće biti šale na ovoj utakmici bilo je jasno već u uvodnim trenucima meča. Očajni Vijerinja je prvi put "ispao iz voza" već u trećem minutu kada se iskosa po levoj strani ka golu Ruja Patrisija stuštio možda i najbolji igrač u selekciji Larsa Lagerbeka, Gilfi Sigurdson. Probao je prvotimac Svonsija jednom, pa onda drugi put, ali je golman Sportinga oba puta izašao kao pobednik.

Dosta vremena trebalo je Portugalcima da dođu do prve stopostotne prilike na ovoj utakmici. Bila je to prva individualna majstorija Kristijana Ronalda, koji je na čist individualni kvalitet stvorio šansu Naniju u 21. minutu, ali je fudbaler Fenerbahčea iz neposredne blizine gađao direktno u odličnog Hanesa Tor Haldorsona.

Ipak, to kao da je bila mala najava onoga što će se dogoditi 10 minuta kasnije. Sve je krenulo iz poslednje linije, potom je Andre Gomeš pravovremeno izbio na bok i na pravom mestu pronašao Nanija, koji sa pet metara udaljenosti šalje loptu u mrežu nemoćnog čuvara mreže Islanda.

Verovatno su u tim trenucima svi pomislili da je Islanđanima slomljen otpor i da ne mogu ponovo da se vrate u meč, ali je Lagerbekov tim pokazao da nije uzaludno tukao Holanđane čak dva puta u kvalifikacionoj grupi i po jednom uzimao meru Turskoj i Češkoj. To su izgleda pomislili i Portugalci, koji su previše opušteno ušli u drugo poluvreme. Vijerinja je zaboravio Bjarnarsona na drugoj stativi, a centaršut Gudmunsona je upravo doleteo njemu na volej i Partisio tu nije imao šta da traži.

Tek tada selekciji Fernanda Santosa bilo je jasno da će teško ponovo izaći na kraj sa stamenom odbranom Islanda, ali su to ipak mogli da učine u nekoliko navrata. Prvo u 71. minutu kada je Nanijev udarac glavom prošao tik pored protivničkog gola, a drugi kada se u fenomenalnoj situaciji našao Ronadlo, čiji je udarac glavom sa ivice peterca završio u rukama Haldorsona.

Kako su se branili do tada, Islanđani su se branili i u poslednjim trenucima meča, pa je Portugal osvojio samo jedan bod tamo gde su mu svi predviđali sva tri.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.