Reding i Svonsi za Premijer ligu

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reding i Svonsi za Premijer ligu

Fudbaleri Redinga pobedili su u Kardifu istoimeni velški tim sa ubedljivih 3:0 i plasirali se u finale plejofa za plasman u Premijer ligu.

zvanični sajt

Reding je samo jednom igrao u elitnom rangu engleskog fudbala, u sezoni 2006/2007, sada ga od njega deli drugi tim iz Velsa, Svonsi.

Prvi meč u Redingu završen je bez golova, a veliku pobedu ekipi iz Berkšira doneli su Long sa dva gola u prvom, te Mekanuf pogotkom krajem drugog poluvrmena.

Reding je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kardifu poveo u 28. minutu kada je napadal Irske Šejn Long udarcem sa 20 metara iskoristio grešku golmana domaćih Stivena Bajvotera.

Isti igrač duplirao je prednost gostiju krajem poluvremena iskoristivši penal koji je iznudio Met Mils, u duelu sa Dekalom Keinanom.

Sve je bilo definitivno rešeno šest minuta pre kraja duela kada je Džobi Mekanuf pobegao čuvarima, i pošto je pretrčao skoro 30 metara ponovo savladao Bajvotera.

Rival Redingu u borbi za mesto u Premijer ligi sledeće sezone biće ekipa Svonsija koja je u utorak veče takođe pobedom u gostima obezbedila finale na "Vembliju” 30. maja.

Mesto u Premijeršipu već su obezbedili Kvins Park Rendžers i Norvič siti kao dva najbolja tima u Čempionšipu ove sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.