Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 23:47

Rebićeva i Huskićeva dominacija u Nemačkoj

Miteldojčer na srpski pogon došao do trećeg uzastopnog trijumfa

Košarkaši Miteldojčera su posle uvodnog poraza od Hajdelberga vezali tri trijumfa i došli do trećeg mesta košarkaške Bundeslige. Večeras su u svojoj dvorani bili veoma ubedljivi protiv Vircburga, a do pobede ih je vodio bivši igrač Crvene zvezde Nikola Rebić - 95:73.

Izgubila je ekipa crnogorskog stručnjaka Igora Jovovića prvi kvartal, ali već u drugom postavila stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na svoje mesto. Imao je Miteldojčer dva poena zaostatka posle uvodnih 10 minuta, ali je na veliki odmor otišao sa 11 poena viška. Prednost je nastavila da raste, na kraju je domaćin umalo ubacio i stotku.

Od ove sezone u redovima Miteldojčera nastupaju Rebić i Goran Huskić i srpski košarkaši se izdvajaju na startu sezone. Bivši bek Crvene zvezde je večeras zablistao sa 19 poena uz impresivnih 5/7 van linije za tri poena. Na prva četiri nastupa u Bundesligi u proseku beleži 16,3 poena i 5,3 asistencije po meču (prosečan indeks 18,5).

Što se tiče Huskića, iskusni centar je posle osam godina u Španiji odlučio da se preseli u Nemačku. U pobedu nad Vircburbom usadio je devet poena, sedam skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte (indeks 19). Sa 13 poena, 8,3 skoka i 5,5 asistencija po nastupu i prosečnim indeksom 23,3 drugi je najbolji igrač ekipe iza Amerikanca Krisa Kofija (19,3 poena po meču uz indeks 27,3 u proseku).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.