Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reber u Partizanu, šok u Nemačkoj!

Reber u Partizanu, šok u Nemačkoj!

Za mnoge ljubitelje fudbala bila je iznenađujuća vest kada je Nemac Jirgen Reber u četvrtak postao novi trener Partizana. Po rečima nemačkog stručnjaka kontakti sa Partizanom su uspostavljeni preko njegovog menadžera Fali Ramadanija i Miroslava Stevića. Ipak, najveći deo mena-džerskog posla sa ove strane Horgoša obavio je bivši golman Partizana, Nikola Damjanac.

- Drago mi je da je moj prvi transfer od kada sam menadžer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio između poznatog trenera i kluba koji volim najviše na svetu. Partizanu je trebao trener, a ja sam preko mog kuma Mikija Stevića uspostavio kontakt sa Reberovim menadžerom Falijem Ramadanijem. Reber je u tom trenutku imao nekoliko ponuda iz Nemačke i inostranstva, koje su finansijski bile možda i povoljnije, ali odlučio je renome Partizana - priča Nikola Damjanac i tvrdi da je vest o dolasku Nemca u Humsku odjeknula jače nego dolazak Mateusa pre tri godine.

- Mateus jeste veliko ime svetskog fudbala, ali Reber ima mnogo veći renome kao trener u nemačkom fudbalu. Tamošnju sportsku javnost je iznenadilo da jedan takav stručnjak prihvati ponudu Partizana. Međutim, on je bio dobro obavešten o situaciji u klubu. Kada je stigao u Beograd bio je oduševljen uslovima za rad. Rekao mi je da ni jedan tim u Bundesligi nema takav sportski centar kao što je 'Teleoptik'. U razgovoru sa Zečevićem i Bjekovićem brzo su nađeni zajednički interesi i Partizan je dobio novog trenera.

Nikola Damjanac veruje da Reberu neće biti problem da se snađe u novoj sredini.

- Fudbal je čudan, jer jedna lopta može da odluči o sudbini celog tima, ali novi trener Partizana ima dosta samopouzdanja i veruje da će uspeti da izvuče tim iz rezultatske krize. Reber zna da su igrači još pod utiskom poraza u evrokupovima, ali je uveren da to može da se prebrodi. U sličnoj situaciji, možda i težoj bio je i kada je dolazio u berlinsku Hertu, ali je za dve godine uspeo da od nemačke 'Cvajte' dovede Hertu do Lige šampiona. Posao u Partizanu će mu biti mnogo lakši - kaže Damjanac.

A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.