Realu novi El Klasiko i 29. trofej u Kupu kralja

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 21:24

Realu novi El Klasiko i 29. trofej u Kupu kralja

Košarkaši Reala savladali su Barselonu u finalu Kupa kralja (96:85)

Madriđani su tako došli do 29. titule u Kupu i time su apsolutni rekorderi.

Aktuelnog prvaka Evrope je do ove pobede u finalu predvodio Vensan Poarije sa 17 poena i osam skokova, Fakundo Kampaco je imao 15 poena i šest asistencija, isti broj poena je imao Džanan Musa.

Kod Barselone Džabari Parker je bio najefikasniji sa 17 poena, Veseli je imao 14 poena, dok je Satoranski upisao 12 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Posle uvodne prednosti Reala od 9:2, gde su izabranici Ćus Matea igrali sa mnogo više energije, usledio je odgovor Barselone preko Nikolasa Laprovitole koji je sa dve trojke istopio vođstvo ekipe iz Madrida, da bi se prva deonica završila nerešeno 19:19. Od početka meča smo gledali jednu tečnu košarku bez mnogo prekida i tajm-auta.

Druga četvrtina je prošla u znaku Marija Hezonje koji je bio odličan na obe strane terena. Hrvatski košarkaš je pogađao i za dva i za tri. Tokom celog kvartala smo gledali mnogo promena u vođstvu. Jeste Barsa imala pet razlike na startu ovog perioda, ali je Real uspeo da to stigne i prestigne, Međutim na poluvreme je vodila Barselona posle trojke Nikole Kalinića u poslednjoj sekundi druge četvrtine.

Nastavila se rezultatska klackalica i u trećem periodu utakmice, nijedna ekipa nije imala veću prednost od tri poena razlike, a na odmor posle 30. minuta košarke je Real Madrid otišao sa tri poena prednosti 66:63. To je uticalo da Madriđani dosta bolje uđu u poslednju četvrtinu, gde su vezanim trojkama uspeli da se odlepe na devet poena prednosti 77:68. Ovo vođstvo Real nije ispuštao do kraja meča, jeste se Barsa u jednom trenutku primakla na četiri minuta minusa, ali više od toga nisu mogli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Real stigao do novog trofeja

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024

Slavili su protiv najvećeg rivala...Košarkaši madridskog Reala osvojili su u Malagi Kup Kralja. Izabranici Ćusa Matea u velikom finalu porazili su Barselonu rezultatom 96:85...Aktuelnog prvaka Evrope je do ove pobede u finalu predvodio Vensan Poarije sa 17 poena i osam skokova, Fakundo Kampaco je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.