Realu derbi na startu Primere

Izvor: B92, 25.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realu derbi na startu Primere



Fudbaleri Real Madrida uspešno su počeli odbranu titule u španskoj Primeri, pošto su na otvaranju nove sezone savladali gradskog rivala Atletika sa 2:1. U preostale dve utakmce prvog kola koje se igraju u subotu sastaju se Mursija - Saragosa i Sevilja - Hetafe.

Trener Reala Bernd Šuster bio je pod velikim pritiskom nakon debakla u Superkupu Španije (poraz od Sevilje na Bernabeu 5:3), ali je ipak uspešno počeo odbranu titule. Real je tokom leta na pojačanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrošio oko 120 miliona evra, a Šuster je priliku od prvog minuta pružio Snajderu, Pepeu i Drenteu, dok su u drugom poluvremenu ušli Saviola i Mecelder.

Meč na Bernabeu počeo je šokantno po domaćina, pošto je Atletiko poveo već u prvom minutu. Gol je postigao supertalentovani Serhio Aguero nakon kornera i velike gužve u šesnaestercu Reala.

Prednost "crveno-belih" nije dugo trajala, pošto je kapiten Reala Raul Gonzales izjednačio rezultat već u 17. minutu nakon dobrog centaršuta Serhia Ramosa sa desne strane.

Atletiko je do nove prednosti mogao već u 22. minutu, ali je Kasiljas dobro intervenisao nakon pokušaja Dijega Forlana.

Do kraja poluvremena Real je zaigrao bolje, pre svega zahvaljujući odličnom Vesliju Snajderu, a nova šansa stigla je u 31. minutu kada je stativa zaustavila udarac Serhija Ramosa nakon kornera koji je izveo Snajder, pa je na poluvremenu ostalo 1:1.

Šuster je već na startu drugog dela u igru umesto Kanavara uveo Meceldera, a u prvih dvadesetak minuta drugog dela nije bilo ozbiljnijih prilika. Prva prava šansa u drugih 45 minuta viđena je u 67. minutu kada je u odsustvu Bekama i Roberta Karlosa, Guti odlično izveo slobodan udarac, ali je njgov šut zaustavila stativa.

U narednim minutima Vesli Snajder je pokazao da će biti veliko pojačanje. Bio je na svakom delu terena, asistirao je, stvarao šanse, pa je za sjajnu predstavu nagrađen deset minuta pre kraja.

Perea je faulirao Raula na ivici kaznenog prostora, a Guti je samo odložio loptu za Snajdera koji šutira i, uz dosta sreće, postiže pobedonosni gol za "kraljevski klub".

Forlan je samo minut kasnije postigao izjednačujući gol, ali je on ipak poništen zbog opravdanog ofsajda, pa su bodovi u prvom derbiju Primere ostali na Bernabeu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.