Realu 18. Trofej Santjago Bernabeu

Izvor: Politika, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Realu 18. "Trofej Santjago Bernabeu"

Od našeg specijalnog izveštača
Madrid, 5. decembra – Trofej "Santjago Bernabeu" osvajali su evropski fudbalski velikani: Real čak 18 puta, Bajern iz Minhena 3, Inter i Milano po 2, a po jednom Hamburg, Dinamo iz Kijeva, Ajaks i Pumesa. Na žalost, tom visokom fudbalskom društvu večeras nije uspeo da se pridruži i naš Partizan iako je na dostajanstven način branio boje srpskog fudbala.
Partizan se suprostavio kraljevskom klubu koliko je mogao, a nije mogao više jer bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ovo njegoov prvi izlazak u Evropu posle nekoliko meseci. Sada je ta fudbalska Evropa koja je naš tim diskvalifikovala letos sa muđenarodne scene mogla da se uveri u snagu i lepoti našeg tima.

Za najboljeg fudbalera večerašnjeg dvoboja proglašen je Baptista koje iz ruku predsednika Rela Ramona Kalderona koji je sedeo u društvu zajedno sa predsednikom Partizana Tomilavom Karadžićem primio rehar najboljem igraču. "Crno-beli" su zahvaljujući pre svega svojim greškama doživeli poraz iako je naš tim zaslužio bolji rezultat.

Partizan je u prvom poluvremenu pružio snažan otpor, ali je zahvaljujući gruboj grešci Nemanje Rnića u 35. minutu domaćin ipak na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Nemac Bernd Šuster, trener kraljevskog kluba, odlučio je da svoje glavne vedete: Van Nistelroja, Raula i Robinja poštedi napora čuvajući ih za mnogo važnije ispite koje Real očekuju u Primeri i Ligi šampiona. Prvih četvrt časa igre pripalo je Realu jer se kod mladih fudbalera Partizana osećala i trema i breme odgovornosti jer nije bilo lako naći se u predivnoj fudbalskoj areni pred više od 65.000 gledalaca.

Onda se Partizan potpuno oslobodio početnog pritiska i iz minuta u minut ređale su se prilike pred golom Dudeka. Prvo Dijare, a zatim i Lazetića kada je u 20, minutu pogodio prečku. Ipak, najveću priliku u prvom pluvremenu Partizan je imao u 23. minutu kada je Moreira majstorskim dodavanjem u stilu velikog Dijega Maradone podigao loptu ispred Kanavara dodavši je Dijari koji sam izbija pred gol Dudeka i kada se činilo da će Partizan dati gol, Senegalac je šutirao gotovo početnički, lopta je završila umesto u mrežu pored gola.

No, brzo je Real uzvratio udarac i preko Iguana pokazao da ima dovoljno snage da se suprodstavi timu sa kojim je igrao pre četiri godine u Ligi šampiona. Činilo se da će se Partizan odbraniti, ali u 35. minutu Rnić je napravio početničku grešku. Saviola je prekinuo loptu, uposlio Baptistu koji majstorski pronalazi put do Božovićevog gola.

Počeo je Patrizan sa pritiskom u prvim minutama drugog poluvremena i veoma brzo napravio tri dobre šanse. Dva puta se Brazilav Žuka našao pred golom Dudeka, a jednom je Tošić opasno zapretio poljskom čuvaru mreže.

Ulazak Gutija u drugom poluvremenu u mnogome je promeio igru Madrđana. Real je na sredini dominirao, a 68. minutu Guti je velemajstorskim potezom pronašao Drentea, golman Božović mu je krenuo u susret istrčavši čak na ivicu česnaesterca, ali je mladi Holanđanin bio dovoljo koncentrisan i u svom stilu savladao našeg golmana. Do kraja Partizan je pokušao da bar ublaži visoko vođstvo, ali je odbrana Reala uspešno odolevala Partizanovoj oštrici.

Stadion "Santjago Bernabeu". Gledalaca: oko 65.000. Sudija: Davila (Španija). Strelci: Baptista u 35. i Drente u 68. minutu.

REAL: Dudek, Salgado, Kanavaro (od 46. Pete), Gago (od 46. Dijara), Roben, Drente, Saviola (od 63. Salgado), Baptista (od 63. Guti), Iguain, Metselder, Tores (od 75. Marćelo).

PARTIZAN: Božović, Rukavima, Rnić, Žuka, Moreira (od 82. Mitrović), Lazetić (od 58. Jovetić), Lazić (od 58. Maletić), Tošić (od 58. Cvetković), Lazevski, Mihajlov (od 74. Knežević), Diara (od 74. Stjepanović).

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.