Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 10:29

Realova neiscrpna baterija i 3:1 kao najopasniji rezultat; može li Liverpul opet do epskog čuda?

Real je kroz istoriju čak četiri od deset puta ispadao kada je u prvoj utakmici evropskih dvomeča pobeđivao s tim rezultatom

Realove baterije su na izmaku snaga. Bile su i pre prve utakmice sa Liverpulom, kao i pred El Klasiko. Ali mašina i dalje radi. I to nikad bolje gledajući ovu sezonu. Izgleda da su Realovi depoi energije i inspiracije nepresušni iako delovi često otpadaju, a Zinedin Zidan “kuka“ kako je Blankosima neophodan odmor.

Madridski velikan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je prevazilazio izazov po izazov, preskakao prepreku po prepreku. Rezultat je povratak u najozbiljniju borbu za odbranu titule prvaka Španije, kao i predvorje polufinala Lige šampiona. Mnogi će reći da je Kraljevski klub već tamo, među najbolje četiri ekipe Starog kontinenta, da je prednost 3:1 koju je ostvario na Alfredo di Stefanu pre nedelju dana nedostižna za Liverpul. Možda je ipak bolje sačekati (21.00) pre nego što Real bude proglašen polufinalistom?

Za nekoga je 2:0 najopasniji rezultat, a istorija je pokazala da Realu vođstvo od 3:1 posle prve utakmice često ume da bude teret. Pod njegovom težinom ekipa je padala četiri od deset puta, od prve zlatne ere 50-ih godina, pa do danas. Istina, u sezoni 2016/17, pa i u narednoj, Madriđani su tim rezultatom dobijali Napoli i Pari Sen Žermen, pa lagano odrađivali posao u revanšu pre nego što su stizali do finala i podizali Ušati pehar – 2018. godine baš protiv Liverpula.

“Kada zaostajete 3:1 i deluje da ste već ispali, to je pokazatelj da nemate šta da izgubite. Naš posao je da pokušamo da se vratimo. Sa takvim pristupom ćemo izaći na teren”, prebacio je Jirgen Klop pritisak na Blankose.

Sve je to samo neka vrsta tradicije. Pokazatelj koji nekada dođe do izražaja, a povremeno se ispostavi potpuno irelevantnim. Ali aktuelni trenutak je problematičan, ne u pogledu forme, već po pitanju igračkog kadra.

Imao je Zidan ozbiljnih problema sa sastavljanjem tima u prethodnih mesec dana, kako na domaćoj sceni, tako i u Evropi. Sabirajući sve izostanke zbog povreda u tom periodu, zaokružena je brojka od 50, a Blankosi su se probijali kroz trnje, krvarili, pa ipak vezali 13 utakmica bez poraza (11 pobeda, dva remija). Ali pred francuskim stručnjakom ove sezone nije bila tako velika enigma kao što trenutno prestavlja sastavljanje odbrane.

Igrao je Real bez Varana i Ramosa, pa potukao Redse. Međutim, sada će faliti Lukas Vazkez da pokrije poziciju desnog beka. Koju god alternativu Zidan da odabere, neće biti zadovoljan, a nije ih ni mnogo. Prva je prebacivanje Ferlana Mendija sa leve na desnu stranu, a Marselo kao starter. Legendarni Brazilac je ove sezone sakupio svega 11 utakmica kroz sva takmičenja. Druga opcija je spuštanje Mendija na trećeg štopera, a Valverde i Marselo kao bočni igrači, treća Odriozola kojem su 47 minuta protiv Barselone bili prvi u poslednja dva meseca.

Daleko od toga da će Klopova odbrana na papiru izgledati sjajno sa Netejnijelom Filipsom i Ozanom Kabakom koji se vratio u protokol. Mada nije isključena opcija da se univerzalni vojnik Fabinjo ponovo spusti jednu liniju niže i zaigra štopera.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Liverul je za vikend konačno prekinuo ligaški niz poraza na Enfildu koji je trajao od sredine decembra 2020. i nada se da će njegov fudbalski hram ponovo dobiti auru koja ga je nekada krasila. Auru nepobedivosti. Jasno je da neće biti dovoljno ostati neporažen, već postići minimum dva gola, pod uslovom da se Real zadrži na nuli. Napadačkih oružja Liverpul ima na pretek, ali ni gost ne oskudeva. Ako Kros i Modrić budu na vrhuncu genijalnosti, Real je obavio pola posla, od Benzeme se uvek mogu očekivati majstorije poput one pete u El Klasiku, dok je Žunior Vinisijus sa dva gola u prvoj utakmici protiv Redsa pokazao da izrasta u igrača za velika dela.

“Potrebna nam je još jedna sjajna utakmica kako bismo prošli u polufinale. Ovaj tim je spreman da se takmiči i nadigrava. Pokušaćemo da pobedimo. Ovi momci se uvek ujedine kada je situacija teška i ozbiljna. To pokazuje njihov karakter“, objasnio je Zidan.

Mnogo je izazova ove sezone bilo pred Realom i mnogo puta je kompjuter pokazao "battery low", ali sistem je i dalje funkcionisao. Na Liverpulu je se potrudi da se posle večerašnjeg duela na Enfildu pojavi crnilo na ekranu, sa malim natpisom "battery empty". Kao u šampionskoj 2018/19, kada je posle poraza 3:0 u Španiji, u revanšu ugasio Barsu.

Liverpul - Real Madrid

Stadion: Enfild

Sudija: Bjorn Kujpers

Potencijalni sastavi

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnlod, Ozan Kabak, Filips, Robertson - Tijago, Fabinjo, Vajnaldum - Salah, Žota, Mane

Real Madrid: Kurtoa - Odriozola, Naćo, Eder Militao, MendI - Kros, Kazemiro, Modrić - Asensio, Benzema, Vinisijus Žunior

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE, REVANŠI

21.00: (2,05) Liverpul (3,50) Real Madrid (3,60) /prva utakmica 1:3/

21.00: (4,90) Borusija Dortmund (3,60) Mančester Siti (1,76) /prva utakmica 1:2/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.