Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 10:53

Real srušio grandioznu tradiciju: Stranac kapiten posle 117 godina

Kraj sa Serhiom Ramosom...

Nije Real u poslednje dve decenije poznat kao klub koji je umeo da ispoštuje svoje legende. Priča oko odlaska Serhija Ramosa nešto je drukčija, čini se - i te kako je za tu rastavu posle punih 16 godina braka kriv i sam Ramos - međutim kako god bilo iza svega će ostati ruševina od jedne grandiozne tradicije. Pazite sad dobro: Real Madrid će posle ravno 117 godina za kapitena imati stranca?!

Kako navodi Marka klupski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pravilnik nalaže da traku od Ramosa preuzme Brazilac Marselo, njegova zamena biće Karim Benzema, dok će treća opcija biti Rafael Varan.

Isti izvor odseća na status koji je Marselo imao rošle sezone (izuzetno retko je dobijao šansu), te konstatuje da će, ukoliko situacija ostane ista ili slična i kod Karla Ančelotija, traka zapravo najčešće biti oku ruke Karima Benzeme.

Četvrti igrač u novoj kupskoj hijerarhiji je Naćo, momak koji je u klubu pune dve decenije, a kao peta opcija za kapitena figurira Luka Modrić.

Poslednji put Real je stranca za vođu tima poslednji putimao još početkom prošlog veka, precizno 1904. godine, kada je traka bila oko ruke Gvatemalca Federika Revijerta. Pre njega stranci kapiteni bili su samo još Englez Artur Džonson i Kubanac Hoze Hiralt.

Kapitenska traka kao institucija uvek se cenila i poštovala u Kraljevskom klubu. U poslednjih 40 godina čast da je ponese imalo je devet igrača, a od završetka Drugog svetskog rata tek 19.

I svi su bili Španci.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.