Real ponovo na vrhu Primere

Izvor: B92, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real ponovo na vrhu Primere



Fudbaleri Real Madrida ponovo su zaseli na čelo Primere, pošto su golom u nadoknadi vremena pobedili Rekreativo u gostima 3:2. Ekipa Fabija Kapela je tokom utakmice imala dva gola prednosti, ali je Rekreativo poravnao golovima Ikečukvua i Vaskesa. U poslednjoj utakmici 35. gola sastaju se Atletiko Madrid i Barselona.

„Galaktičari" su utakmicu protiv Rekreativa počeli odlično. Bekam je u 9. minutu odlično centrirao sa desne strane, a najsnalažljiviji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u kaznenom prostoru bio Robinjo za 1:0.

U 17. minutu Bekam je uputio novu upotrebljivu loptu sa desne strane, ali je ovog puta izostala završnica pošto je Gago očajno šutirao, pa je ostalo 1:0.

Serhio Ramos je u 24. minutu umalo poklonio Rekreativu izjednačenje, ali je njegovu očajnu intervenciju ispravio golman Kasiljas. Roberto Karlos je u 33. minutu poslao dugu loptu za Raula, koji je fenomenalno prihvatio, ali je šutirao pored gola, pa je do poluvremena ostalo 1:0.

Drugo poluvreme je bilo mnogo zanimljivije, a Rekreativo je nakon samo 20 sekundi oštećen, pošto je Serhio Ramos oborio Sinama Pongola u kaznenom prostoru, ali sudija nije mislio tako. Ramos je nekoliko minuta kasnije promašio iz odlične pozicije nakon kornera Bekama.

Madriđani su nadmoć u tom periodu krunisali u 53. minutu. Golman Rekreativa je u kaznenom prostoru oborio Robinja, sudija je pokazao na „kreč", a siguran izvođač bio je Van Nistelroj, kome je to bio 30. gol u sezoni.

Domaći se nisu predavali, i u nastavku su napali Real svim snagama, a u igru je ušao u Ikečukvu. Upravo je Ikečukvu najzaslužniji za prvi gol Rekreativa u 73. minutu, pošto je nad njim Gago napravio penal, koji je iskoristio Vaskes i smanjio na 2:1.

Nigerijac je u 86. minutu i poravnao rezultat nakon poluvoleja i loše odbrane Reala. Izgledalo je tada da je Rekreativo uzeo bod, ali je Roberto Karlos u prvom minutu nadoknade vremena iskoristio pametno dodavanje Gaga, i prebacio golmana domaćih za konačnih 3:2.

Real sada ima 69 bodova, dva više od Sevilje, dok je rekreativo 9, sa 50 bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.