Real pobedio, približio se Barsi i Atletiku (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jan.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real pobedio, približio se Barsi i Atletiku (VIDEO)

Real iz Madrida savladao je u gostima ekipu Espanjola sa 1:0, a ovim uspehom približili su se na tri boda vodećem tandemu, Barseloni i gradskom rivalu Atletiku.
(FOTO: AP)
Opterećeni značajem susreta gosti nisu blistali, igrali su prilično zatvoreno i oprezno, a njihov vodeći strelac Kristijano Ronaldo bio je budno čuvan, ali se i ispromašiavo, da bi se u finišu i obrukao kada nije realizovao zicer.

Espanyol 0-1 Real madrid all goals and… by Cameracut
Ipak, jedan pogodak protiv čvrstog domaćina bio je dovoljan za slavlje, nakon što je defanzivac Pepe deset minuta posle odmora zatresao mrežu na asistenciju Luke Modrića.
Španski „kraljevski klub” ostvario je 15. pobedu ove sezone, dok je Espanjol devetim porazom ostao u sredini tabele.
Iznenađenje u prvom nedeljnom meču 19. kola španskog šampionata. Rajo Valjekano je slavio trijumf na gostovanju Hetafeu, tek peti ove sezone.
Očajnu formu tima iz Valensije iskoristila je i ekipa koja se grčevito bori za opstanak. Za sva tri boda Valjekana pobrinuo se Bueno. Izbegli su gosti ofsajd zamku, a potom je Galvez sjajno uposlio Buena, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu rivala.
Igrači Betisa izgubili su na domaćem terenu od ekipe Osasune sa 2:1 i nakon 12. poraza ove sezone sve dalje su od opstanka u španskoj Primeri.
Tim iz Sevilje još jednom je razočarao brojne navijače, pa je zvižducima ispraćen sa terena. Gosti su poveli odmah na početku susreta, Figueras im je u nastavku autogolom doneo prednost od 2:0, a kada je Kastro pet minuta kasnije promašio penal za Betis bilo je jasno da bodovi odlaze u Pamplonu.
Molina je u finišu samo ublažio poraz domaćih zeleno-belih.
Semafor 19. kola La Lige:
Hetafe – Rajo Valjekano 0:1 (Bueno 29)
Betis – Osasuna 1:2 (Molina 80 – Tores 2, Figueras 57. autogol)
Espanjol – Real 0:1 (Pepe 55)
Levante – Malaga 1:0 (Baral 19)

Subota:
Bilbao – Almerija 6:1 (Riko 6, Erera 10, Laporte 30, Aduriz 52, Ibai 68, 87. jedanaesterac – Barbosa 34)
Selta – Valensija 2:1 (Čarls 50, 78 – Pareho 23)
Atletiko – Barselona 0:0
Elče – Sevilja 1:1 (Erera 82 – Karičo 89)
Petak:
Granada – Valjadolid 4:0 (Muriljo 12, Rekio 22, 55, El Arabi 78)
Ponedeljak:
22,00: Viljareal – Sosijedad

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rajo slavio u predgrađu Madrida

Izvor: B92, 12.Jan.2014

Fudbaleri Rajo Valjekana pobedili su na gostujućem terenu Hetafe sa 1:0, u utakmici 19. kola Primere i prekinuli niz od pet utakmica bez pobede u prvenstvu...Pobedonosni gol postigao je Alberto Bueno u 29. minutu...Valjekano se posle pete prvenstvene pobede i dalje nalazi u zoni ispadanja, zauzima pretposlednje,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.