Real nudi 4.000, Napolitancima treba bar 10.000 ulaznica... I imaju lukav plan kako da ih se domognu

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2017, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real nudi 4.000, Napolitancima treba bar 10.000 ulaznica... I imaju lukav plan kako da ih se domognu

Ulaznice za gostovanje kod Reala u Ligi šampiona najtraženija je roba u Napulju

Nisu možda najvredniji narod u Evropi, jesu malko i skloni korupciji, ali Napolitancima se - nešto nalik nama sa Balkana - mora priznati da umeju da budu vrlo lukavi. Nije uvek dobra osobina, ali nije uvek ni loša. A na jugu Italije sva kreativnost iz ljudi izađe kada treba - zaobići pravila.

Poslednjih nedelja domaći zadatak je bio kupiti ulaznice za gostovanje kod Reala u osmini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finala Lige šampiona. Ostalo je još samo devet dana. A za gostujući tim - skromnih 3.917 sedišta. Ni izbliza dovoljno. Međutim, propisi su propisi.

Zašto onda mediji u Italiji po pravilu pišu o 10.000 Napolijevih pristalica u španskoj prestonici?

Zato što su na San Paolu smislili rešenje. Lokalni Il Matino piše da je na hiljade Napolitanaca sa prebivalištem u Španiji ovih dana počelo da se učlanjuje u Real?!

Logika je jednostavna. Članska karta u Realu košta 30 evra, a ona vam donosi i pravo da kupujete ulaznice za utakmice. U zavisnosti od mesta, karte za meč sa Napolijem koštaju od 70 do 400 evra.

Naravno, to što je neko platio članarinu ne znači automatski da će dobiti i ulaznice, makar i imao para da je plati, ali mnogi Napolitanci spremni su da rizikuju tih 30 evra.

Pritom, Il Matino navodi da je ovo samo jedan od smišljenih načina da se Napolitanci domognu toliko vrednog parčeta papira. A navijači italijanskog predstavnika pokušavaju na sve strane. Naravno, oni najvatreniji biće smešteni tamo gde propisi nalažu. Ne bi ni bilo dobro da ih puste međ običan svet.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.