Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 12:20

Real nema pravo na grešku, Atletiko bez Suareza, Fati traži gol na rođendan

Dan rezervisan za španske velikane

Ove sezone nema konstantnosti u igrama i rezultatima Real Madrida. U poslednje dve nedelje Blankosi su poraženi od Kadiza i Šahtjora, koji su brzo smetnuti s uma nakon velike pobede u El Klasiku. Ipak, trijmuf nad Barselonom nije bio prava prekretnica, jer se madridski velikan mučio u drugom kolu Lige šampiona i jedva iskamčio bod na gostovanju Borusiji u Menhengladbahu. Danas protiv Ueske (14.00) nema prava na grešku.

Na stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Alfredo di Stefano u 8. kolu gostuje mu tim iz zone ispadanja, koji posle sedam prvesntvenih mečeva nema trijumf. Azulgranasi su postigli samo pet golova i prednjače u prvenstvu po broju remija (5).

Karaljevski klub jednostavno mora da pobedi. Jer šampion Španije sa ambicijom da to zvanje i odbrani ne sme da dozvoli da mu u periodu od dve nedelje bodove otmu Ueska i Kadiz, iako je 14 bodova novajlije u Primeri rezultat za ogromno poštovanje.

Zinedin Zidan neće moći da računa na Danija Karvahala, Alvara Odriozolu, Naća i Martina Edegarda. Luka Modrić dobiće priliku od starta posle dve utakmice u kojima je imao ulogu rezerviste, dok francuski stručnjak razmatra opciju da od prvog minuta da šansu Edenu Azaru kojem bi, ako se scenario obistini, to bio prvi start ove sezone.

Real i Ueska su se sastajali po jednom tokom 2018. i 2019. godine i Blankosi nisu pobeđivali sa više od gola razlike. Poslednji put ceo plen klubu iz prestonice u 89. minutu doneo je Karim Benzema, a pre toga razliku u minimalcu napravio je pogodak Gereta Bejla.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šampion Španije mora da bude oprezan protiv Ueske koja je od starta šampionata uspela da otrgne bodove Valensiji, odnosno Atletiko Madridu koji u 8. rundi, ali svojoj tek šestoj ligaškoj utakmici gostuje Osasuni (18.30).

I detalj koji je najupečatljiviji jeste da je Dijego Simeone odlučio da ne umara Luisa Suareza i Saula Nigeza par dana pre putovanja u Moskvu na meč sa Lokomotivom Marka Nikolića. Saul će preskočiti Osasunu da bi se izbegao potencijalni rizik obnavljanja povrede koja ga je udaljila sa terena na prethodne četiri utakmice. Dijego Kosta, Šime Vrsaljko i Janik Karasko takođe nisu doputovali u Pamplonu.

Rohiljosi igraju tvrdo, primili su samo četiri gola na šest utkamica i Atletiko bi mogao da ima poteškoća da bez najboljeg, četvorostrukog strelca El Pistolera probije odbrambeni bedem domaćina. Najveći deo tereta u napadu moraće da preuzme Žoao Feliks. Portugalac je pre četiri dana na Vandi Metropolitao sa dva pogotka srušio Red Bul Lajpcig i tako je napravljena odlična uvertira za gostovanje sedmoplasiranom timu Primere.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Između mečeva dva madridska velikana čeka nas duel Atletik Bilbaa i Sevilje (16.15). Ne vole se Baski i Andalužani. Rivalitet je veliki, temperament zapaljiv. Otuda su i utakmice između njihovih klubova priča za sebe. Sevilja je, recimo, gubila bodove čim sedne u avion za Bilbao. Ipak, maler je letos razbijen. Tegobna i zlosrećna sudbina Rohiblankosa na teritoriji Baskije se menja.

Skoro 10 godina, dakle bezmalo čitavu deceniju, Sevilja je gubila na stadionu San Mames. Redovno. Devet puta uzastopno. Sedam poraza je nanizala tako što je imala zaostatak i na poluvremenu. Sve do početka jula ove godine, kada je najzad prekinula crni niz. I to pobedom, posle preokreta. Kompleks je iščezao, ili možda nije?

Obema ekipama gori pod nogama, jer su protagonisti veoma slabog otvaranja sezone u nacionalnom šampionatu. Domaći sastav je tik iznad zone ugroženih sa svega šest bodova na svom kontu, dok je gostujući sastav sakupio bod više, doduše s mečom manje.

Rohiblankosi stižu na megdan posle minimalca protiv Rena u Ligi šampiona, ali su pre toga nanizali četiri meča bez pobede, računajući sva takmičenja. Bilbao ne igra Evropu, imao je dovoljno vremena da zbije redove i pokuša da vrati stvari na svoje mesto.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednji termin dana (21.00) rezervisan je za gostovanje Barselone Alavesu. Prema rečima Ronalda Kumana, pobeda 2:2 protiv Juventusa u Torinu sredinom nedelje predstaljala je najbolje izdanje Katalonaca od starta sezone i gosti će pokušati da nastave u tom ritmu.

U postavu bi trebalo da se vrate Đerar Pike i Seržinjo Dest, a nazad u startnoj postavi očekuje se Ansu Fati koji danas slavi 18. rođendana i želi novi pogodak. Za prvih pet u svim takmičenjima ove sezone bilo mu je neophodno 11 udaraca što je praktično skoro 50 odsto uspešne realizacije.

Barsa je u prošle tri utakmice remizirala sa Seviljom, a zatim trpela poraze od Hetafea i Real Madrida. Protiv Alavesa ne bi smelo da bude grške, štaviše očekuje se novo ubedljivo izdanje, kao u prethodna dva međusobna susreta. Barsa je postigla ukupno devet golova, Mesi tri, po jedan Grizman i Ansu Fati.

Domaćin je u poslednjoj rundi pobedio Valjadolid bez primljenog gola, ali deluje da mu se u Vitoriji ne piše dobro.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Eibar - Kadiz 0:2 (0:2)

/Negredo 36, Sančez 39/

Subota

14.00: (1,37) Real Madrid (4,80) Ueska (8,50)

16.00: (2,90) Bilbao (2,90) Sevilja (2,75)

18.30: (4,60) Osasuna (3,40) Atletiko M. (1,85)

21.00: (6,50) Alaves (4,30) Barselona (1,50)

Nedelja

14.00: (1,55) Betis (3,90) Elče (6,50)

16.00: (2,85) Selta (3,10) Sosijedad (2,60)

18.30: (2,35) Granada (3,10) Levante (3,25)

21.00: (2,95) Valensija (3,00) Valjadolid (2,60)

Ponedeljak

21.00: (1,65) Viljareal (3,80) Valjadolid (5,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.