Real na krilima Ljulja i Dončića do finala

Izvor: RTS, 18.Maj.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real na krilima Ljulja i Dončića do finala

Košarkaši Reala iz Madrida drugi su finalista fajnal-fora u Beogradu, pošto su u drugom polufinalnom meču bili bolji od ekipe CSKA iz Moskve sa 92:83. Finale u Beogradu igra se 20. maja, a protivnik će im biti ekipa Fenerbahčea.
Najefikasniji u redovima pobedničkog Reala bili su Dončić i Ljulj sa po 16 postignutih poena.
Kod CSKA istakli su se Klajburn i Hajns sa 16 poena.

Moskovljani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su znatno bolje otvorili meč, bili raspoloženija ekipa i uspeli da se odlepe na deset poena prednosti.
Ipak, Real je uspeo da zaigra znatno bolju odbranu, a potom i fantastičnim šutem za tri poena stekne prednost.
U drugom delu igre Real je konstantno bio u prednosti i uspevao je da odbije nalete CSKA.
Do kraja meča Madriđani su održavali prednost i priveli meč kraju. 
U finalu u nedelju Real će se sastati sa ekipom Fenera koja je slavila nad Žalgirisom. 
Ovako je protekao meč:
23.05 – Kraj meča, Real je drugi finalista, nakon pobede nad CSKA od 92:83.
22.27 – Nakon tri deonice Real vodi sa 63:56. Još jedna četvrtina koja je pripala španskoj ekipi, koja je preuzela inicijativu i drži konce utakmice u svojim rukama. CSKA je ponovo imao period praznog hoda, što Real zna da koristi. 
22.08 – Nastavljen je meč.
21:52 – Završeno je prvo poluvreme nakon kojeg Real vodi 47:46.
Nakon što su "uhvatili vatru" šutem za tri poena, Real je usporio tempo meča. Druga četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici. Najefikasniji u redovima CSKA nakon 20 minuta igre su Higins sa 12 i De Kolo sa 11 poena. Kod Reala istakli su se Dončić sa deset i Kerol sa devet poena.  
21.40 – Neverovatnim šutem za tri poena Real je nadoknadio zaostatak od deset poena i čak prešao u vođstvo. Rezultat na polovini druge deonice iznosi 37:36 za španski tim. 
21.27 – Nakon prvih deset minuta igre CSKA vodi sa 30:20. Moskovljani pojačavaju tempo, uspeli su da dođu do svoje prepoznatljive igre, uprkos naletima Reala. Ruska ekipa takođe ima i dobru podršku navijača u "Štark areni". 
21.12 - Na polovini prve deonice CSKA ima prednost od 15:9. Brža i raznovrsnija igra, i dobar šut spolja za sada daju prednost Moskovljanima.
21.00 – Nakon minuta ćutanja u čast preminulog funkcionera Evrolige, počeo je meč između Reala i CSKA. 
20.30 – Pola sata pre početka meča, ruski navijači ispunjavaju dvoranu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.