Real krenuo po Busketsa!

Izvor: MozzartSport.com, 31.Dec.2017, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real krenuo po Busketsa!

Zadnji vezni još nije produžio vernost Barseloni, u igri još dva velikana

Odavno se nije desio prelazak na relaciji Barselona - Real Madird, a jedan takav mogao bi da obeleži narednu godinu. U glavnoj ulozi je Oriol Buskets, 18-godišnji zadnji vezni katalonskog giganta, koji prema izveštajima sa Pirineja predstavlja budućnost španskog fudbala i kao takav je automatski interesantan i kraljevskom klubu.

Poenta je sledeća: „malom“ Busketsu u junu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ističe ugovor sa Barsom. A još nije potpisao novi. Pitanje je kad će. Pre svega, da li će. As napominje da Real pomno prati situaciju i da je spreman da povuče konkretan potez, jer je predsednik Florentino Perez rešio da napravi zaokret u poslovnoj politici i da okupi što je više moguće mladih i perspektivnih fudbalera, kako, između ostalog, ne bi u budućnosti morao da troši veliki novac za obeštećenja.

Plus bi ovim udarcem naneo štetu Barsi, čiji rukovodioci su - uverava isti izvor - mirni i sigurni da ih Oriol Buskets neće izdati, već da će potpisati ugovor. A 20. januara puni 19 godina.

Inače, da je stvarno reč o velikom talentu potvrđuje i status reprezentativca u svim mlađim kategorijama španskog fudbala, kao i činjenica da mu je aktuleni trener Barselone Ernesto Valverde, krajem novembra, omogućio da debituje za prvi tim. Bilo je to na utakmici Kupa kralja protiv Mursije (5:0), posle toga nije dobijao šansu na velikoj sceni, ali valja istaći da je igrao za mladi tim Blaugrane i u UEFA ligi mladih.

Inače, Oriol Buskets je visok 185 centimetara, dejstvuje na poziciji zadnjeg veznog i stasom i mirnoćom je „preslikan“ Serhio Buskets. Zanimljivo, nisu rođaci, iako su - pazite sad ovo - očevi i jednog i drugog svojevremeno bilo golmani Barselone... Koja je verovatnoća za tako nešto!?

Kako god, Oriol Buskets je već privikao pažnju najvećih, jer se pominje da Real nije jedini koji bi ga odmah zgrabio, već da su se u trku za njegov potpis uključili i Bajern iz Minhena i Juventus.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.