Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 00:20

Real kad časti, onda i preliva: Alaves slavio u Madridu posle 20 godina (VIDEO)

Isko u 95. minutu pogodio prečku – 2:1

Mogao je Real da doživi debakl. Kod kuće. Ali, problem je sa „malim“ klubovima što i kada im se ukaže ta istorijska šansa, ne umeju da je iskoriste. Strah od velikana je toliki da se tresu ruke i noge čak i kada je gigant na kolenima.

A, onda je sve moglo da se okrene. Da Alaves bude kažnjen. U 95. minutu Isko je pogodio prečku. I zbog toga plavo-beli neće mnogo žaliti za promašajima, što su se kockali do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da umalo ostanu bez celog plena. Ne, oni su normu u Madridu debelo prebacili. Posle 20 i po godina tim iz Vitorije je tukao Real usred prestonice – 2:1!

Kada u sastavu Reala nema Serhija Ramosa, cela ekipa izgleda kao da joj je neko pamet popio. Toliko grešaka, izgubljenih lopti, lošeg pozicioniranja... A, napred kad nema Karima Benzeme, to su muke teške. Do šansi se nekako i dođe, ali do golova nikako.

Takav uzdrmani, obezglavljeni Real je uhvatio Alaves na levoj nozi. To šta su Hozelu i Lopez promašili u drugom poluvremenu, kod 2:0, ostalo je za nevericu. Mogao je Kraljevski klub u kratkom periodu, posle duela sa Valensijom (4:1) pre tačno 20 dana da doživi još jednu blamažu.

Real je častio večeras. A, kada najveći klub sveta počne da časti, onda baš ne škrtari. Oba gola Alavesa bili su pokloni. Prvi je postignut iz penala već u 5. minutu, pošto je rukom igrao Načo. Bila je možda i sporna situacija u toj akciji pre pogotka, pošto je jedan igrač gostujućeg tima povukao Marsela za kosu i oborio ga na zemlju.

Novi peh za Real, koji je ionako imao skraćenu rotaciju sa samo osmoricom igrača na klupi, desio se nakon pola sata igre, kada se ponovo povredio Eden Azar. Baš ovo nije bila noć za Blankose...

Jalovo je igrao Real do poluvremena, a Alaves pretio iz kontri, a borba se potpuno otvorila u nastavku. Kumovao je i Tibo Kurtoa, koji se svetski obrukao u 49. minutu, kada je čistu loptu dao direktno u noge Hozeluu, koji mu je odmah vratio – u mrežu.

Kolosalne šanse promašio je Alaves u narednih 20 minuta, a onda se odjednom sve okrenulo. Gosti su počeli da se uvlače golmanu u krilo, a Isko je preuzeo konce igre Reala. Sevali su udarci, šanse, odbrane golmana Pačeka, milimetarski ofsajdi. Stigao je i gol Kazemira iz odbitka sa peterca dovoljno „rano“, u 86. minutu, da bi moglo da se dođe i do drugog. I umalo je Real došao. U poslednjim sekundama Isko je tukao sa ivice šesnaesterca i lopta je skliznula sa prečke preko gola.

Možda Real nije ni zaslužio taj bod po igri iz prvih 70 minuta utakmice, ali Alavesa je umalo stigla kazna, školski primer, šta se desi ako velikana ne dotučeš do kraja.

Treća utakmica uzastopno bez pobede Reala u Primeri. Atletiku se sve lepo otvara da pobegne na vrhu...

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Valjadolid - Levante 1:1 (0:0)

/Andre 57 - Kampana 87 penal/

Subota

Elče - Kadiz 1:1 (1:0)

/Boje 38 - Himenez 55/

Valensija - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Lato 79ag/

Ueska - Sevilja 0:1 (0:0)

/En Nesiri 83/

Real Madrid – Alaves  1:2 (0:1)

/Kazemiro 86 - Perez 5p, Hozelu 49/

 Nedelja

14.00: (1,30) Barselona Osasuna (9,00)

16.15: (2,65) Hetafe (2,75) Bilbao (3,20)

18.30: (2,15) Selta (3,10) Granada (3,80)

21.00: (2,25) Sosijedad (3,40) Viljareal (3,20)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.