Izvor: Blic, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real je za nas NBA!

Real je za nas NBA!

Praznik u Humskoj - stiže Real. U meču trećeg kola grupe A Evrolige, košarkaši Partizana Pivare MB večeras (20.40 - TV RTS2) dočekuju Madriđane, jedan od najvećih košarkaških klubova na svetu. Gostovanje 'kraljevskog kluba' na čijoj klupi sedi Božidar Maljković izaziva nesumnjivo interesovanje, ali dolazi u nevreme, posle dva poraza u prve dve runde, od Prokoma u 'Pioniru' i Estudijantesa.

- Maljkovićevim dolaskom Real je zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pad i ponovo uspostavio dominaciju u ACB ligi. Do sada nemaju nijedan poraz u španskom prvenstvu, uz devet pobeda prvi su na tabeli. Izvršili su odličnu selekciju, postali su dobar tim. Imaju čvrstu odbranu, agresivnu sa udvajanjima, dobro kontrolišu reket i igraju odlične kontranapade. Kada im ne uspe kontra, znaju da odigraju disciplinovan i organizovan napad - rekao je Duško Vujošević, trener crno-belih.

Kako parirati velikom protivniku i favorita?

- Povećanom angažovanošću pokušaćemo da nadvisimo ekipe koja je od nas jača na papiru. Mi smo solidna i perspektivna koledž ekipa koja se takmiči u NBA - dodao je Vujošević.

Luka Bogdanović, krilo crno-belih, očekuje rovovsku borbu.

- Real je klub velike tradicije, ali to nam daje motiv da pružimo dobru igru i popravimo utisak iz Zagreba kada smo u Gudjir ligi neslavno poraženi od Cibone.

] se posle pauze zbog povrede skočnog zgloba, vraća Petar Božić, koji je počeo da radi sa loptom. Kapiten Vule Avdalović zbog povišene temperature dva dana nije trenirao posle utakmice u glavnom gradu Hrvatske.

Ulaznice za večerašnji košarkaški spektakl prodaju se po ceni od 150 dinara za tribine i 300 za parter, a mogu se kupiti od 10-15 časova na blagajni kod severne tribine stadiona u Humskoj i od 16 sati na blagajni 'Pionira'. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.