Real je kralj Španije

Izvor: B92, 16.Feb.2020, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real je "kralj" Španije

Košarkaši Real Madrida su pobedom nad Unikahom rezultatom 95:68 osvojili španski Kup Kralja.

Real Madrid je pobedom nad Unikahom po 28. put u klupskoj istoriji uspeo da osvoji Kup Kralja.

Izabranici Pabla Lasa su na dominantan način "počistili" Valensiju u polufinalu, tim koji je eliminisao Barselonu, da bi u finalu bili jednako dominantni.

Sjajni performans igrača Reala video se već u finišu prve četvrtine kada su po prvi put stekli dvocifrenu prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i svima je bilo jasno da Real nema nameru da prepušta trofej nikome.

Usledio je novi "furiozni nalet" kada je Real poveo sa 20 razlike na startu drugog kvartala, kada je Unikaha napravila seriju 13:3, ali je uspela samo da ublaži prednost pred kraj poluvremena.

U nastavku je Pablo Laso lako kontrolisao utakmicu i na kraju je njegov tim trijumfovao sa ubedljivih 95:68.

Džejsi Kerol je sa 20 poena bio najefikasniji, dok je Kampaco imao 13 poena uz 13 asistencija. Na drugoj strani, Brizueloa se istakao sa takođe postignutih 20 poena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.