Real i dalje bez trenera

Izvor: RTS, 10.Jun.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real i dalje bez trenera

Svetislav Pešić, po svemu sudeći, neće sesti na klupu španskog giganta. Brojni sastanci sa potencijalnim trenerima nisu doveli Real ništa bliže rešenju. Novi budžet kluba diktira i izbor novog stručnjaka.

Nakon dvočasovnog sastanka iza zatvorenih vrata, Florentino Perez i njegovi saradnici i dalje nisu bliže pronalasku rešenja, odnosno pronalasku novog trenera. Perez, čini se, nije uspeo nikog od potencijalnih imena da ubedi da se presele u Madrid, i sada želi prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da vidi analizu budžeta a zatim da početkom naredne nedelje nastavi potragu.

Od rešenja budžeta za naredni period direktno će zavisiti i klupska politika u narednom periodu, i shodno s tim, kadrovska rešenja.

Ukoliko se Perez i ljudi bliski njemu odluče da košarkaška sekcija madridskog giganta dobije manji budžet nego što je to do sada bio slučaj, nije isključeno da se klub osloni na mlade igrače i ne toliko poznatog trenera. U slučaju da budžet ostane nepromenjen, imena Repeše ili Pjaniđanija ostaju u igri.

U ponedeljak ili utorak, kada bude donet novi budžet, nastaviće se serija sastanaka sa potencijalnim trenerima.

Huan Karlos Sančez i Alberto Hereros, zaduženi za košarkašku sekciju Reala, su ti koji će obaviti preliminarne razogovore sa potencijalnim rešenjima, ali konačnu odluku naravno donosi Perez. Prvi pik, Svetislav Pešić, je po svoj prilici odbio ponudu da pređe na klupu madridske ekipe.

Trener Sijene Montepaski Simone Pjaniđani sada je u prvom planu. Ali realizaciju ovog transfera koči visina obeštećenja.

Jasmin Repeša, u intrvjuu španskoj Marki (Marca), izjavio je da bi mu bila velika čast da preuzme Real.

Ono što je izvesno je da je svima u Realu dosadilo da iz sezone u sezonu ostaju bez trofeja i da će učiniti sve kako bi preokrenuli sreću u svoju korist. Perez je prvo tražio "košarkaškog Murinja", ali Panatinaikos nije spreman da pusti Željka Obradović pa će se u Realu morati zadovoljiti nekim drugim.

Madridska ekipa osvojila je 30 titula prvaka Španije, 22 Kupa Kralja i osam puta je bila prvak Evrope.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Florentino Perez stopirao Repešu, Novica još bez trenera

Izvor: Blic, 11.Jun.2011, 00:15

Iako je madridski "As" u petak kategorički tvrdio da će novi trener Real Madrida biti Jasmin Repeša, čini se da stvari baš ne stoje tako...Naime, juče je u sedištu firme Florentina Pereza, predsednika Reala, održan sastanak sa Huanom Sančezom i Albertom Ererosom, šefovima basket-sekcije, posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.