Real i Sevilja igraju za Superkup

Izvor: B92, 12.Avg.2014, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real i Sevilja igraju za Superkup

Fudbaleri Real Madrida i Sevilje od 20.45 časova igraju Superkup Evrope u Kardifu.

"Kraljevski klub“ je u finalu Lige šampiona savladao gradskog rivala Atletiko, a Sevilja je trofej Lige Evrope osvojila pobedom nad Benfikom.

U poslednjih pet međusobnih duela u Primeri, Madriđani imaju tri pobede, a Sevilja je slavila u poslednjem sa 2:1.

Obe ekipe su po jednom osvajale ovaj trofej, Real 2002, uz finala 1998. i 2000. Sevilja je trijumfovala 2006. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ima poraz u finalu 2007.

"Sevilja igra isto kao i prošle sezone iako su na sredini promenili nekoliko igrača. Moramo da pokušamo da pobedimo, a ako to uradimo možemo da imamo pozitivnu sezonu“, rekao je trener Reala Karlo Ančeloti koji je istakao da će se u startnoj postavi naći novi fudbaleri Hames Rodriges i Toni Kros.

Posebnu pažnju privlači nastup Velšanina Gareta Bejla, koji će igrati u rodnom gradu.

Trener Sevilje Unaj Emeri rekao je da ne razmišlja o tome u kom sastavu će igrati Real.

"Ne razmišljam o tome ko će igrati za Real, ali sam siguran da će izvesti najboljih 11. Ako je Kristijano Ronaldo spreman on će igrati, kao i Toni Kros koji nije mnogo trenirao. Znamo kako da ih zaustavimo. Superkup je važno takmičenje, razmišljamo o pobedi i ubeđeni smo da možemo to da uradimo“, rekao je Emeri.

Prošle godine Superkup je osvojio Bajern, a najviše trofeja ima Milan - pet. "Rosoneri" su ga poslednji put osvojili kada je trener bio Ančeloti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.