Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2020, 23:55

Real bacio Inter na konopce! Lautaro vratio Nerazure u život, ali je Zidan pogodio sa Brazilcima (VIDEO)

Inter stigao dva gola zaostatka i propustili prilike za preokret

Zakomplikovali su Real Madrid i Inter sebi živote slabim rezultatima u prva dva kola Lige šampiona, pa su večerašnji međusobni okršaj dočekali kao malo finale za dalje ambicije.

Iz tog malog finala je kao pobednika izašao Real koji je pobedom 3:2 bacio Nerazure na konopce. U narednom kolu je revanš u Milanu i ako Inter ne pobedi, može da zaboravi na osminu finala Lige šampiona. Real je u boljoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poziciji... Revanš će zaista biti finale za oba tima.

Nekadašnji saigrači iz Juventusa, Zindedin Zidan i Antonio Konte su u prvom trenerskom međusobnom okršaju izveli najjače sastave koje su imali na raspolaganju. Zizu se odlučio za Mendija pre Marsela, Modrić je ipak ostao na klupi, a rupu na desnom beku je zakrpio univerzalac Lukas Vaskez. Azar i Asensio su po krilima dobili prednost u odnosu na Rodriga i Vinisijusa. Konte je sa druge strane opet menjao štopersku liniju, pa je sada Kolarov ostao na klupi. Umesto povređenog Lukakua je igrao Perišić s tim što je Lautaro Martinez bio najistureniji.

Zapretio je Inter sa bokova na početku preko Hakimija i Janga, Barela je okrznuo prečku glavom, Vidal je imao opasan šut sa 25 metara... A onda je Hakimi poklonio gol bivšem klubu. Desni bek kojeg je Inter letos kupio od Reala za 45 miliona evra pošto ga Zidan nije želeo zbog slabe igre u defanzivi je večeras dao Francuzu za pravo. Napravio je početničku grešku vraćajuči loptu sa centra ka golmanu (možda ga je Mendi tom prilikom i faulirao), a iskusni lisac Karim Benzema ga je namirisao. Presekao je loptu, izašao sam na Handanovića, predriblao ga i pogodio.

Samo osam minuta kasnije, Real je imao velikih 2:0! Ramos je u svom stilu bio najviši u skoku posle kornera i glavom zakucao loptu u mrežu. Bio je to njegov 100. gol u dresu Real Madrida! Samo 22 igrača u istoriji Reala su dali više. Primera radi, nekadašnji napadač Fernando Morijentes je dao isto 100 golova. A Ramosu ovo bio 14. gol u Ligi šampiona. Samo su Roberto Karlos (16) i Elguera (15) ispred njega od defanzivaca. Neverovatan učinak za jednog odbrambenog igrača.

Međutim, Ramosov defanzivni učinak je ono što brine navijače Reala. Kapiten i njegovi saigrači iz poslednje linije su Ahilova peta kraljevskog kluba ove sezone. Dozvolili su Interu gol posle samo dva minuta i vratili ga u život. Krenuo je Ramos ka Bareli i zastao posle magične asistencije štiklom mladog Italijana za Lautara Martineza koji je pobegao Varanu.

„Gol na vreme“ je dao nadu Interu da krene agresivno u drugom poluvremenu. Nerazuri su visokim presingom iskidali igru Reala, lopta nije mogla da dođe do Benzeme i Inter je zagospodario terenom. Zidane je reagovao uvođenjem Rodriga i Vinisijusa umesto neprimetnih Asensija i Azara. Inter je sve više pritiskao i dočekao novu grešku domaćih. Prvo je pogrešio Kazemiro, potom Varan dozvolio Lautaru da ga nadskoči i asistira Perišiću koji se dobro snašao pored Vaskeza i lukavo pogodio po zemlji.

Nastavio je Inter da igra bolje, milimetri su delili Lautara i Perišića od potpunog preokreta, a onda su proradili Zidanovi Brazilci. Posle sjajne lopte Valverdea, Vinisijus je sa levog krila asistirao kroz srce Interove odbrane za Rodriga koji je bio neumoljiv. Neverovatno loše je reagovala Interova odbrana u toj situaciji.

Ostalo je još desetak minuta, ali ovoga puta Realova odbrana nije ništa poklonila niti je Lautaro uspeo nešto da izmisli. Real je osvojio tri velika boda i drži sve u svojim, rukama a Inter je poslednji u grupi i moraće makar kod kuće da izvuče maksimalnih šest bodova ako misli nečemu da se nada. Sve miriše na treću sezonu zaredom u kojoj Nerazuri neće proći grupu...

GRUPA B

Šahtjor - Borusija Menhengladbah 0:6 (0:4)

/Plea 8, 26, 78, Kramer 17, Bensabini 44, Štindl 65/

Real Madrid - Inter 3:2 (2:1)

/Benzema 25, Ramos 33, Rodrigo 80 - Martinez 35, Perišić 68/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.