Real Madrid u minusu 327 miliona evra

Izvor: Blic, 22.Sep.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real Madrid u minusu 327 miliona evra

Real Madrid i Florentino Perez su se tokom letnjeg prelaznog roka i gigantske šoping ture zadužili kod nekoliko banaka, pa su posle stvaranja generacije "galaktikosa 2" ostali u ukupnom minusu od čak 327 miliona evra.

Predsednik "kraljeva" je na godišnjoj skupštini kluba saopštio ovaj iznos i istakao da se Real suprotstavio krizi kako bi krenuo u pohod na trofeje.

"Prolazimo kroz delikatan trenutak u svetskoj ekonomskoj krizi, ali smo morali da napravimo veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napor kako bismo doveli nove igrače. To objašnjava ovoliki dug", rekao je Perez, koga su Kristijano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Ćabi Alonso i Raul Albiol koštali oko 250 miliona.

"Sosiosi" nisu zabrinuti uprkos velikim dugovanjima koja bi dovela do bankrota i neke manje države, jer je u ovoj sezoni odobren rekordni budžet od 422 miliona evra.

Perez je dodao da se očekuju veći prihodi i da će već na kraju ove godine dug biti smanjen na 210 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.