Real Madrid savladao Barsu i osvojio Super Kup (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Avg.2012, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real Madrid savladao Barsu i osvojio Super Kup (VIDEO)

Real Madrid –  Barselona 2:1
Strelci: 1:0 – Iguain u 10, 2:0 Ronaldo u 19, 2:1 – Mesi u 43. minutu.
Stadion: “Santjago Bernabeu”. Gledalaca: 79.213. Sudija: Metju Laoz. Crveni karton: Adrijano.
REAL: Kasiljas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marselo, Kedira, Alonso, Di Marija (od 77. Kaljehon), Ozil (od 81. Modrić), Ronaldo, Iguain (od 79. Benzema).
BARSELONA: Valdez, Adrijano, Maskerano, Pike, Alba, Inijesta, Buskets (od 75. Song), Ćavi, Pedro (od 82. Teljo), Mesi, Sančez (od 33. Montoja).
Mečevi Real Madrida i Barselone su odavno više od igre. Posebno oni koji odlučuju o trofejima. Prvi u novoj sezoni pripao je Madriđanima, koji su na Santjago Bernabeu slavili sa 2:1 i na taj način su osvojili Super Kup Španije.
Presudan faktor je na kraju bila činjenica da je kraljevski klub postigao više golova u gostima, s obzirom da je na Nou Kampu Barselona slavila sa 3:2.
Prvo poluvreme je bilo zaista fantastično. Uglavnom se sve zanimljivo desilo u prvih 45 minuta, tada su viđena i sva tri gola, ali i crveni karton koji je mnogo toga odlučio.
Za Madriđane je sve počelo fantastično. Poveli su već u 10. minutu. Pepe je ispucao jednu loptu daleko na polovinu Barse, a njihovi odbrambeni igrači nisu se najbolje snašli. Do lopte je prvi došao Iguain, koji je lako proturio loptu kroz noge Valdeza za 1:0.
Nije se dugo čekalo na drugi pogodak, svega devet minuta. A on je bio delo Kristijana Ronalda. Portugalac je uspeo da „sam sebi asistira“, i to petom, prebacivši čuvara, a potom je nonšalantno, „iz koraka“ savladao Valdeza – 2:0. I golman Barselone snosi dobar deo krivice za ovaj gol.
Ronaldo je načinio novi odličan potez za svoj tim, kad je ponovo umalo došao u situaciju „1-1“ sa Valdezom, ali ga je na 30 metara od gola oborio Adrijano. Barselona je ostala sa igračem manje u 28. minutu.
Imali su Madriđani još šansi, mogli da vode i 3:0 i da još u ranoj fazi meča otklone sve dileme oko toga kome će pripasti trofej.
Ipak, da ne bude baš tako lako pobrinuo se, a ko drugi, nego Mesi. Omalenom Argentincu nije smetalo što je njegov tim sa igračem manje. Naprotiv, Mesi je izveo čaroliju,  u 43. minutu je iz slobodnog udarca, fantastičnim šutem prevario živi zid i Kasiljasa – 2:1.
Real Madrid – Barcelona footyroom.com by footyroom
Ipak, Kataloncima je bio potreban još jedan pogodak. Šanse je uglavnom imao Real, a gosti su najbolju, onu iz reda stopostotnih, propustili u 61. minutu. Pedro je izašao „oči u oči“ sa Kasiljasom, ali je golman domaćih izašao kao pobednik.
Vredan pomena je i debi Luke Modrića, koji je pre nekoliko dana došao iz Totenhema. On je u igru ušao u 81. minutu,a imao je i sjajnu priliku, ali je njegov udarac sa deset metara bio izblokiran. Za Barselonu je debitovao Aleks Song.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.