Real Madrid izgubio spor od kojeg je očekivao 400 miliona €

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 13:43

Real Madrid izgubio spor od kojeg je očekivao 400 miliona €

Madriđani su 2014. godine potpisali ugovor sa kompanijom "Mubadala" o sponzorstvu pri renoviranju stadiona, ali se on nikad nije realizovao.

Dogovor koji su postigle dve strane tada, van snage su stavile vlasti Madrida koje su donele drugačiji plan o nadogradnji i proširenju stadiona "Santijago Bernabeu".

Prethodno, Real i kompanija IPC, danas Mubadala, postigle su sporazum po kojem bi klub od pomenutog partnera dobio 400 miliona evra za renoviranje stadiona i postao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naslovni sponzor velelepnog objekta.

Tim planom bila je predviđena nadogradnja krova, zatvaranje stadiona, te izgradnja hotela i tržnog centra, međutim samo godinu dana kasnije gradsko veće Madrida je donelo odluku da se izvrši drugačija modifikacija tog objekta.

Kasniji plan, koji je grad doneo 2017. godine, potom i usvojen, bio je drugačiji od onog koji su dggovorili Real i kompanija "Mubadala".

To je i dovelo do kasnijeg spora Reala i pomenute kompanije u kojoj je madridski klub zahtevao da je "Mubadala", po slovu ugovora, morqa isplatiti dogovorenih 400 miliona.

Ipak, arbitražni sud u Parizu je presudio, na osnovu dostavljene papirologije i dokaza, da je ugovor o proširenju stadiona koji su zaključili Real i "Mubadala", istekao u momentu kada je Grad Madrid izneo drugi plan za renoviranje 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.