Reakcija ugnjetenih i poniženih

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reakcija ugnjetenih i poniženih"

Fudbalski klub Partizan pobedio je Vojvodinu u 22. kolu JSL Vojvodinu sa 4:1, a posle meča digla se prašina oko suđenja.

Sudija Danilo Grujić pokazao je dva crvena kartona igračima Vojvodine, dosudio po nekima sporni penal, preko kojeg je Partizan poveo sa 2:1.

Kao što to i obično biva, počelo je sa saopštenjima. FK Vojvodina u svom je navela "da je srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbal dotakao dno i da je na aparatima za disanje". FK Partizan nije odgovarao direktno, već se na sajtu pojavio tekst pod imenom Deja vu koji prenosimo.

"Šampion Srbije demonstrirao je igru, koja je po svojoj raznovrsnosti koječega, verovatno manje živopisna od vokabulara igrača iz protivničke avlije. Izgledalo je da su duhovi poslednje kup utakmice iznova izašli na travnjak, ali srećom bez ozbiljnih posledica.

'Osvežavajuća’ kiša po svoj prilici 'pristigla iz Kragujevca’, poškropila je teren i pokrenula kišu kartona, na koju se nadovezala kiša golova i stvari su došle na svoje mesto. 'Umjetnički dojam’ popravio je Zvone Vukić, a onda je Partizanovo muziciranje počelo da poprima obrise smislene melodije.

Naravno, nije moguće govoriti o ovom meču, a ne osvrnuti se na neodoljivu potrebu voljenog nam kluba, da svoje resurse usmeri ka opštem društvenom dobru i pomogne u rehabilitaciji beznadežno alijeniranih klubova svih nijansi crvene boje. Čak i kada se broj igrača Vojvodine sveo na jednocifrenu vrednost, umesto da shodno logičnom i praktičnom pristupu nanesu bolan poraz protivniku, mirnom i krajnje nenametljivom igrom fudbaleri Partizana su pokušali da u nekim momentima učine koliko mogu, da mile nam goste ne dojmi vlastiti gubitak, te da se osete ravnopravnim i pored svega.

Ipak, i pored svog truda, spomenuti gosti , koji su sušta esencija gospodstva nataloženog još od cara Leopolda, reagovali su krajnje emotivno spominjući čast, sramotu, deljenje pravde i ostale reči koje spominju ugnjeteni i poniženi širom planete.

Imam osnova da verujem da bi razlog takvom stavu mogao biti par kartona koji po boji podseća na gospodske dresove, te penal sumnjivog kvaliteta, koji po svoj prilici nema potrebne ISO i HASSAP standarde, pa nije sertifikovan kod Agencije za lekove i medicinska sredstva. Svako ko ima uravnotežen i iskren pristup tim pitanjima, može gledati na to kao na pomoćno medicinsko sredstvo za umirivanje svake vrste duševnog bola"

Obrni – okreni , nedovoljno popularan pristup 'dobro igrali – prilike propustili', 'crno-beli' su zamenili prijatnijim - 'igramo kako kad, ali golove dajemo'. Polako nam prelazi u naviku da to bude nekako baš komada četiri, što je svakako prihvatljiva cifra za neke događaje u bliskoj budućnosti", piše na sajtu FK Partizan.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.