Razvojem poljoprivrede do novih radnih mjesta

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2014, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvojem poljoprivrede do novih radnih mjesta

MODRIČA - Razvojem poljoprivrede kao najvažnijeg privrednog resursa Republike Srpske moguće je u kratkom periodu smanjiti uvoz hrane i obezbijediti nekoliko desetina hiljada radnih mjesta, istaknuto je na predizbornom skupu Srpske seljačke stranke, održanom večeras u Modriči.

Vladimir Usorac, nosilac liste Srpske seljačke stranke iz Izborne jedinice dva i predsjednik ove stranke, rekao je da vlasti na nivou Srpske i BiH moraju zaštititi domaću proizvodnju i spriječiti uvoz hrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lošeg kvaliteta.

Usorac je rekao da od 240.000 poljoprivrednih domaćinstava u Srpskoj 70.000 su registrovana poljoprivredna gazdinstva, a da Vlada nakon izbora mora pomoći registraciju još najmanje 70.000 gazdinstava koja su poslovala po tržišnim principima i zaposlila veliki broj radnika.

On se založio i za veća ulaganja u mljekarstvo.

Gordana Vidović, nosilac liste kandidata Srpske seljačke stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri, rekla je da će se, ukoliko bude izabrana za poslanika, zalagati za razvoj sela, veće ulaganje u poljoprivredu, vraćanje zadružne imovine i podsticaj izvoza poljoprivrednih proizvoda.

"Poplave koje su ove godine zahvatile Srpsku ugrozile su veliki broj sela i poljoprivrednih površina", podsjetila je Vidovićeva i istakla da je prioritet ove stranke izrada projekata i izgradnja odbrambenih nasipa.

Srpska seljačka stranka u Modriči je protiv preseljenja stanovnika naselja Dobor u Modriči, koje je pretpjelo katastrofalne štete u majskim poplavama, na prostor Mjesne zajednice Modriča pet, koje je predložila lokalna urpava Modriče.

Ova stranka će se boriti protiv umanjenja ili ukidanja stečenih prava radnika boračkih kategorija, panzionera i djece, kao i povećanje socijalnih davanja licima koja nisu sposobna vlastitim radom obezbijediti egzistenicju sebi i svojim porodicama, naglasili su kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini iz Izborne jedinice četiri iz opština Modriča, Derventa, Vuksoavlje i Brod.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.