Razlika je opet mala - veliki je Dibala! Juve igra peške, a tek će da ubrza... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlika je opet mala - veliki je Dibala! Juve igra peške, a tek će da ubrza... (VIDEO)

Na gostovanju u Veroni 3:1

Šta će tek biti kad uhvate šampionski ritam? Još to nije mašinerija, još tu ima lufta i potrebe za renoviranjem, još to nije tim koji tera strah u kosti rivalima, ali i kad igra „pod ručnom“ Juventus je dovoljno jak, spretan i ne hvata ga panika. Sve te kvalitete demonstrirao je u završnoj utakmici kalendarske godine i pobedom u Veroni nastavio da pritiska vodeći Napoli - 3:1.

Masimilijano Alegri je posle nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmica „hlađenja“ vratio Paola Dibalu u prvih 11 i bez obzira što se ovaj doslovce „nije video“ dve trećine utakmice na Bentegodiju, ispostavilo se da je junak, jer je Argentinac u završnici s dva pogotka presudio borbenom i ne toliko kvaltetnom domaćinu.

Dibala je u 72. minutu sačekao jedan od retkih prodora Štefana Lihtštajnera - s tim da je ovaj bio spektakularan - i desnom, slabijom, nogom matirao Andradea, da bi pet minuta kasnije pokazao klasu, uzeo loptu, zaleteo se ka golu Verone, niko nije smeo da ga napadne, nekadašnji napadač Palerma je „okrenuo“ pamet jednom defanzivcu domaćina i opet pogodio cilj.

Ako nije bio u formi, a ni na terenu, jer ga je Maks iz nekog razloga držao na klupi, ovo gostovanje nagoveštava da je Stara dama dobila sjajan resurs koji bi posle praznika trebalo da eksploatiše.

Juve je u Veronu došao da rutinski odradi posao i to se videlo po formaciji - povratkom Dibale Alegri se vratio postavci sa tri napadača, počeli su i Iguain i Mandžukić - i na pristupu u uvodnih desetak minuta, kad je Blez Matuidi sačekao otpadak posle stative Iguaina i već u šestom minutu razgalio gostujuće pristalice. Činilo se da će ostatak meča crno-beli odraditi „peške“, međutim, posle toga su stali, kao da su čekali da se što pre završi.

Još kad su to shvatili i fudbaleri Verone, spustili su gard, igrali bez trunke respekta, sve više se približavali golu Ščensnog (Bufon je i dalje povređen, kao i Miralem Pjanić, koga nije bilo na klupi) i sve ono što nisu uspeli u prvom delu stiglo je na naplatu u 59. miinutu.

Da sve bude interesantnije, poljskog golmana savladao je Martin Kaseres, urugvajski defanzivac i nekadšanji član Juvea, koga je torinski velikan praktično oterao u trenuku kad je ovaj bio povređen. Iz tog besa, valjda, iskusni Kaseres je posle greške Kedire opalio iz sve snage, pogodio cilj i nagovestio da je iznenađenje moguće.

Možda bi se ono i dogodilo da je Mojze Kean, na krilima tog pogotka, bio snalažljiviji. Imao je mladi napadač na pozajmici iz Juventusa nekoliko obećavajućih napada, ne i dovoljno iskustva da ih reši, kao - na primer - Paolo Dibala koji je vratio šampiona na minus jedan u odnosu na Napoli na kraju jesenjeg dela prvenstva.

A pošto Inter sve više zaostaje, biće ovo po svoj prilici trka udvoje za Skudeto.

Ko pobeđuje?



Serija A - 19. kolo

Petak

Krotone - Napoli 0:1 (0:1)

/Hamšik 17/

Subota:

Fjorentina - Milan 1:1 (0:0)

/Simeone 71 - Čalhanoglu 74/

Roma - Sasuolo 1:1 (1:0)

/Pelegrini 31 - Misiroli 78/

Atalanta - Kaljari 1:2 (0:2)

/Gomez 90+2 - Pavoleti 6, Padoin 23/

Benevento - Kjevo 1:0 (0:0)

/Koda 64/

Bolonja - Udineze 1:2

/Danilo 27 autogol - Vidmer 37, Lazanja 48/

Sampdorija - SPAL 1:0 (0:0)

/Kvaljarela 90+2 penal, 90+4/

Torino - Đenova 0:0

Inter - Lacio 0:0

Verona - Juventus 1:3 (0:1)

/Kaseres 59 - Matuidi 6, Dibala 72, 77/

TABELA:

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.