Izvor: B92, 02.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raul, Guti i Salgado produžuju ugovore sa Realom

Uprava jednog od najboljih fudbalskih klubova na svetu, Reala iz Madrida, saopštila je u nedelju da su trojica igrača - Raul, Mičel Salgado i Hose Marija "Guti" Gutijeres, spremni da potpišu nove ugovore sa "kraljevskim klubom".

U saopštenju objavljenom na sajtu kluba, sportski direktor Horhe Valdano naveo je da trojica fudbalera žele da završe karijere u Realu. "To su trojica igrača koja daju identitet timu", izjavio je Valdano.

Real je saopštio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ta trojica fudbalera potpisati nove ugovore u nekoliko narednih nedelja, ali drugi detalji nisu objavljeni.

"Jako sam srećan, jer smo ovo svi želeli. Oduševljen sam što ću ostati u Realu još mnogo godina", izjavio je Guti.

Ako se za napadače Raula i Gutija moglo očekivati da će produžiti ugovore sa Realom, onda je svakako najveće iznenađenje ostanak beka Mičela Salgada, za koga su mediji širom Evrope objavljivali da napušta Madrid i da se seli u londonski Čelsi, koji mu je ponudio astronomski ugovor.

Salgado je došao u Real 1999. godine iz Selte iz Viga. U karijeri ima dve titule šampiona Evrope i dve titule šampiona Španije. Oženjen je kćerkom bivšeg predsednika Reala Lorensa Sainsa.

Raul i Guti imaju važeće ugovore do 2005. godine. Raul je debitovao za Real pre devet godina, kada je imao 17 godina. Prošle sezone, menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson za njega je rekao da je najbolji igrač na svetu.

Raul sa Realom ima tri titule šampiona Evrope i četiri titule prvaka Španije.

Na listi najboljih strelaca Reala svih vremena, Raul zauzima četvrto mesto sa 225 golova, ali još ima prilike da možda izbije i na prvo mesto najboljih strelaca "kraljevskog kluba". Guti, 27-godišnjak, koji igra i u napadu i u srednjem redu, nikada se nije ustalio kao standardni prvotimac Reala. Ipak, za "kraljevski klub" do sada je postigao 43 gola u 224 prvenstvena nastupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.