Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 11:29

Raul Bobadilja stigao na Marakanu

Snažni špic peto pojačanje Fluminensea u poslednjih nekoliko dana

Nikad nije kasno za veliki klub. Kad je pre skoro tri leta napustio Nemačku smatralo se da je to ujedno i kraj ozbiljne karijere Raula Bobadilje, ali Tenk je nastavio da pomera granice. Snažni paragvajski napadač potpisao je ugovor sa Fluminenseom i do kraja 2021. gledaćemo ga u brazilskoj Seriji A, ali i u Kopa Libertadores.

U klub sa Marakane Bobadilja je stigao na pozajmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do 31. decembra, s tim da će Flu imati opciju da ga otkupi, ukoliko to bude želeo, na kraju sezone. Iako će u junu proslaviti 34. rođendan, Bobadilja je i te kako cenjen na južnoameričkom kontinentu, pošto je posle povratka iz Evrope, igrao za Argentinos juniors i Guarani iz Paragvaja, koji ga je u poslao u Rio de Žaneiro.

Bobadilja je deo ambicioznog projekta Fluminensea, koji je u samo nekoliko dana doveo pet novih igrača kako bi bio što konkurentniji u predstojećoj sezoni. Osim Raula, potpisali su doskorašnji štoper Gremija David Braz, Kruzeirov centralni defanzivac Manoe, Korintijansov ofanzivac Huan Kazeres i Abel Ernandez, napadač iz Internasionala. Svi – besplatno.

Ako bude registrovan do ponedeljka, Raul Bobadilja će steći pravo da za novi klub debituje već u petak protiv River Plate, u susretu prvog kola takmičenja po grupama novog izdanja Kopa Libertadores.

Pre Fluminensea, Bobadilja je karijeru gradio baš u Riveru, švajcarskim klubovima Konkoridiji, Bazelu, Jang bojsu, grčkom Arisu, po bundesligaškim terenima (Borusija iz Menhengladbaha i Augzburg), a ljubiteljima fudbala u našoj zemlji ostao je u sećanju po pogotku za bavarskog predstavnika u poslednjem minutu šestog kola grupne faze Lige Evrope za sezonu 2015/15 kojim je eliminisao Partizan iz daljeg takmičenja.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.