Ratko Nikolić optimista pred Island

Izvor: B92, 15.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratko Nikolić optimista pred Island



Jedan od najboljih rukometaša Srbije, pivotmen Ratko Nikolić izjavio je danas da je optimista uoči revanš utakmice sa Islandom, u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo. "Ja sam optimista. Mislim da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Norveškoj. Treba više da obratimo pažnju na njihovog najboljeg igrača Olafura Stefansona, jer je on ključni igrač islandske reprezentacije", rekao je Nikolić. U prvoj utakmici koja je odigrana prošlog vikenda u Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija je pobedila Island sa 30:29.

"Neće biti lakše u revanšu. Moramo da promenimo igru u napadu, kako bi naši bekovi imali veći učinak. Videlo se u prvom meču koliko su nam nedostajali njihovi golovi. Island ne može da nas iznenadi. Ima prepoznatljivu igru, a činjenica je da igra veoma dobro", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, u Rejkjaviku neće biti atmosfera kao u hali "Čair".

"Sigurno da Islanđani ne mogu da naprave atmosferu kakva je bila u prvoj utakmici. To ne može da se poredi. Oni su, ipak, drugačijeg mentaliteta. Tako da će nam sa te strane biti lakše, ali sigurno nam neće biti lako da izborimo povoljan rezultat", rekao je Nikolić.

On je nagovestio da je selektor Jovica Cvetković spremio neke promene u odnosu na prvi meč, ali o tome nije želeo da govori.

"Nema mnogo da se razmišlja. U revanšu moramo da pobedimo ili da odigramo nerešeno. U najgorem slučaju da izgubimo sa jednim golom, ali da damo više golova nego što su oni u Nišu", rekao je Nikolić.

Revanš utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraće se u subotu u 21 sat (20 po lokalnom) u Rejkjaviku.

Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 27. januara 2008.godine u Norveškoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.