Izvor: B92, 10.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat u Iraku prekida tursko prvenstvo

U Turskoj bi moglo doći do prekida takmičenja u fudbalu, ukoliko dodje do rata u susednom Iraku, saopštili su funkcioneri nacionalnog fudbalskog saveza.

"Rat donosi glad i suze, ali, kako sada stvari stoje, izgleda da se ne može izbeći", izjavio je zamenik predsednika saveza Ata Aksu.

"Ne možemo da procenimo u kom obimu će se Turska uključiti u rat, ali mi smo preduzeli sve neophodne mere da se pripremimo. Ukoliko naša zemlja udje u rat, mislim da će prvenstvo biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekinuto', rekao je Aksu.

Jedan broj turskih fudbalskih klubova ima svoja sedišta u jugoistočnom regionu zemlje, nedaleko od granice sa Irakom, ili u blizini vojnih baza SAD. SAD su blizu dobijanje turske dozvole za korišćenje njihove teritorije za vojnu intervenciju protiv Iraka. Ankara traži pomoć NATO snaga da se brani ukoliko izbije rat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.