Rat, kartonijada, Želji sarajevski derbi! (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Avg.2017, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat", kartonijada, Želji sarajevski derbi! (FOTO)

Veliki sarajevski derbi, 112. po redu, doneo je grubu igru u prvom poluvremenu, dva crvena kartona i dva penala, a nakon iscrpljujuće borbe "10 na 10", slavio je Željezničar.

Fudbaleri Željezničara savladali su kao gosti Sarajevo minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke na stadionu Koševo postigao je kapiten "plavih" Zajko Zeba, iz penala već u 5. minutu.

Duel ljutih rivala doneo je mnogo uzbuđenja, brojne varnice na terenu u prvom poluvremenu, ali se u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sve stišalo.

SARAJEVO - ŽELJEZNIČAR 0:1 (0:1)!

Trenutak odluke viđen je već na početku susreta.

Defanzivac Sarajeva Perica Ivetić skrivio je jedanaesterac, tako što je kao poslednji igrač odbrane srušio Gorana Zakarića. Sudija Tomislav Čuić pokazao mu je direktan crveni karton.

Odgovornost je preuzeo Zajko Zeba i pogodio za 0:1.

FK Sarajevo - FK Željezničar / 0:1 Zeba (p)by watch-it-now

Malo ko na Koševu tada je pomislio da će ovo biti konačan rezultat velikog sarajevskog derbija, ali se do kraja mreže nisu tresle.

Ali, uzbuđenja nije nedostajalo.

Obe ekipe u meč su ušle poprilično ratoborno, pa je arbitar iz Tomislavgrada kartonima smirivao strasti. Gosti nisu dugo imali igrački suficit, jer je u 37. minutu zbog dva žuta kartona "pod tuš" morao i Sinan Ramović.

FK Sarajevo - FK Željezničar / Ramović crveni...by watch-it-now

Sarajevo je pokušavalo da izjednači, a najbliže tome bilo je u 56. minutu.

Foto: MONDO/Samir Cacan

Golman Željezničara Vedran Kjosevski bio je neoprezan, faulirao je Nedima Hadžića, ali je uspeo da se iskupi za grešku tako što je odbranio šut sa 11 metara Amaru Rahmanoviću.

FK Sarajevo - FK Željezničar / Kjosevski brani...by watch-it-now

Već u narednom napadu, Željezničar je mogao riješiti meč, ali Zakarić je pogodio stativu.

Do kraja susreta viđena je još jedna odlična prilika za Sarajevo, koju u gol nije uspeo da pretvori iskusni Mersudin Ahmetović.

Velika pobeda Željezničar je odvela na 12 osvojenih bodova i prvo mesto na tabeli, dok "bordo" tim nikako ne uspeva da dođe do igre i rezultata. Nakon pet odigranih kola, Sarajevo ima svega četiri boda.

SARAJEVO: Pavlović, Ivetić, Hodžić, Novaković, Mihojević, Stanojević, Sarić, Rahmanović (od 71' Velkoski), Hebibović (od 52' Hadžić), Kuzmanović, Ahmetović. Trener: Senad Repuh.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kajkut, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić (od 62' Zec), Zajmović, Zeba (od 78' Šabanadžović), Osmanković (od 31' Graovac). Trener: Admir Adžem.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.