Rat Rabioa sa klubom, reagovao i FIFPro

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat Rabioa sa klubom, reagovao i FIFPro

Udruženje profesionalnih fudbalera (FIFPro) reagovao je na slučaj igrača PSŽ-a Adrijena Rabioa koji želi da napusti klub i potpiše za Barselonu.

Rabio je u ratu sa upravom kluba koja mu je navodno ispostavila ultimatum da neće igrati sve dok ne potpiše novi ugovor što on odbija da učini.

Rabio je izostavljen iz tima na kup meču sa Orleanom u utorak i njegova majka i agent Veronik Rabio tvrdi da se situacija pogoršala.

FIFPro se javnosti obratio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenjem u kojem se navodi da Rabio "ima potpuno pravo da ne potpiše ugovor".

"Je li fudbal igra da bi se pobeđivalo ili da bi se zarađivalo? Žan-Mark Bosman se izborio za svoje pravo i FIFPro ga u potpunosti podržava", stoji u saopštenju Udruženja profesionalnih fudbalera.

Jasno je da se u saopštenju pominje nekadašnji belgijski fudbaler Žan-Mark Bosman. On se tokom devedesetih godina borio da igrači imaju svoje Udruženje u Evropskoj uniji i uspeo je da se izbori za to da igrači po isteku ugovora imaju pravo da pređu u drugi klub bez obeštećenja.

Rabioova majka je u izjavi za jednu francusku radio stanicu pojasnila kakvo je njihovo viđenje trenutne situacije.

"Nije nam dozvoljeno pre 1. januara da pregovaramo sa drugim klubovima i to nećemo učiniti pre tog datuma.Još letos sam direktorzu kluba Enrikeu rekla da Adrijen želi da ide i da ga stave na transfer listu. Oni nisu želeli da ga prodaju. Stigla je ponuda Barselone koju su odbili. Imali su puno pravo na to. Ista situacija bila je pre četiri godine, kada je imao 19 godina. Tada je produžio ugovor. Ono što praktično sada radi je da pokušava da otkupi svoju slobodu. To je jasno i nedvosmisleno, nemoguće je vratiti se unazad", poručila je Veronik Rabio.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rabio pod ultimatumom, FIFpro ga brani

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2018

Udruženje profesionalnih fudbalera (FIFPro) reagovao je na slučaj igrača PSŽ-a Adrijena Rabioa koji želi da napusti klub i potpiše za Barselonu...Rabio je u ratu sa upravom kluba koja mu je navodno ispostavila ultimatum da neće igrati sve dok ne potpiše novi ugovor što on odbija da učini...Rabio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.