Raste pritisak na Italijanke

Izvor: B92, 10.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste pritisak na Italijanke



Zvanične svetske šampionke sve su bliže prolazu u polufinale, ali ne žele da išta prepuste slučaju.

"Osećamo da možemo dalje, ali ništa nije sigurno. Imamo još mečeve sa Japanom i Kineskim Tajpehom. Brže su od evropskih ekipa, ali mi imamo iskustvo igranja sa azijskim reprezentacijama", rekla je odbojkašica Italije Valentina Fiorin.

Prvu utakmicu na šampionatu Italijanke su izgubile od naše selekcije, a od tada su vezale šest pobeda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Trenutno igramo sa 85% potencijala, pa ima još mogućnosti za poboljšanje. U poslednjih nekoliko mečeva igramo sve bolje. Smirene smo ali se povećava pritisak, jer moramo da odbranimo titulu šampiona", izjavila je Fiorin.

U grupi E favoriti za prolaz dalje su SCG i Italija. U drugoj polufinalnoj grupi bez premca su Rusija i Brazil.

Fiorin smatra da Italijanke mogu da savladaju bilo koga, ukoliko imaju svoj dan

"Brazilke su veoma dobre. Nismo ih ni jednom pobedile ove sezone, a protiv Ruskinja smo odigrale 3:2 prošle godine. Ako odigramo najbolje što možemo, sve je moguće", dodala je mlada Italijanka.

Meč između Italije i Kineskog Tajpeha igra se u subotu u 03,00.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.