Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastanak Lejkersa i Divca

Rastanak Lejkersa i Divca

Los Anđeles Lejkersi nisu ispoštovali rok (21. oktobar) kada su sinoć otpustili 37-godišnjeg Vlada Divca. Bivši šampioni NBA lige odlučili su da za dva miliona dolara otkupe preostalu godinu Divčevog ugovora (5,4 miliona) i da ga zatim izbrišu sa spiska igrača za sezonu 2005/06. Naš centar je tako postao slobodan agent, što mu dozvoljava da pregovara sa nekim drugim timom.

- Da Vlade može da igra, bio bi sa ekipom u kampu na Havajima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Međutim, on nije sa nama, što znači da i dalje ima problem sa leđima. Dali smo mu razuman rok da razmisli, ali pošto nije bilo odgovora, morali smo prvi da povučemo potez. Verovali smo da će igrati i narednu sezonu. Zato smo 2004. potpisali na dve godine - rekao je generalni menadžer LA Lejkersa Mič Kupčak.

Divac je prošle sezone zbog povrede i operacije leđa odigrao samo 15 utakmica za Lejkerse.

- U pitanju je zdravlje. Mogu da igram još godinu ili dve, ali to ne bi bio pravi Vlade Divac. Varao bih košarku, a to ne želim. Obećao sam ljudima u Lejkersima da ću pokušati. Pokušao sam i ne ide. Osećam bol, a to me nervira. Vreme je za povlačenje - odgovorio je Vlade Divac.

Vlade je za 16 godina u NBA ligi postao jedini centar pored Karima Abdula Džabara i Hakima Olajdžuvona koji je zabeležio 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada.

- Iskreno, nisam verovao da će Divac igrati. Nismo se čuli punih pet meseci u međusezoni i mislim da je ovo prava odluka i za nas i za Divca - poručio je novi-stari trener Lejkersa Fil Džekson.

A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.