Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2020, 18:15

Rastanak Juventusa i Matuidija posle tri godine: Francuz ide u MLS

Za tri godine u Torinu francuski vezista je osvojio je pet trofeja

Posle tri godine provedene u crno-belom dresu, Blez Matuidi završio je sagu u Juventusu pošto su igrač i klub sporazumno raskinuli saradnju. Francuskom internacionalcu, kojeg je šampion Italije 2017. platio Pari sen Žermenu 25.000.000. evra, sledeća stanica će biti MLS, tačnije Inter iz Majamija, klub koji je u delimičnom vlasništvu Dejvida Bekama.

Koliki je uticaj na igru Stare >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dame u prethodnim sezonama imao šampion sveta sa Francuskom iz 2018. godine svedoči i zvanična zahvalnica kluba upućena Matuidiju.

“Francuski vezista odlazi iz Juventusa posle tri godine sa pet osvojenih trofeja (tri Serije A, po jedan Kup i Superkup Italije). Na našim bojama na sebi borio se i igrao srcem svaku utakmicu, praveći pritisak na protivnike, kvareći njihove akcije i prefinjeno kreirajući naše akcije. Nejgove karakteristike i vrline, njegova neverovatna posvećenost, uvek su bile u saglasju sa klubom i na tome smo mu zahvalni. Blez je neko ko će uvek ostati u našem srcu i želimo mu sve najbolje u budućnosti,” deo je oproštajne poruke torinskog kluba.

Detalj koji je vrlo upečatljiv jeste da je Blez Matuidi od dolaska na Apenine, drugi fudbaler Juventusa po broju odigranih utakmica u svim takmičenjima. Fracuz ih je odigrao 133, od čega 98 u seriji A, a ispred njega je samo Paulo Dibala koji je odigrao samo meč više.

Posle Troe, Sent Etjena, Pari sen Žermena i Juventusa, 33-godišnjak će po svemu sudeći u potpuno novu i drugačiju fudbalsku sredinu, a mnogo je toga što vezni fudbaler može da podari MLS novajliji kakav je Inter Majami. Za početak ogromno fudbalsko iskustvo.

Thanks for everything, @MATUIDIBlaise!

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.