Raspucane tobdžije!

Izvor: Mondo, 01.Feb.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspucane "tobdžije"!

Arsenal ubedljiv protiv Aston Vile. Mesut Ozil ponovo inspirisan protiv kluba iz Birmingema.

Kako na poluvremenu, tako i na kraju.

Fudbaleri Arsenala upisali su 38. uzastopnu utakmicu u kojoj su vodili posle prvih 45 minuta, a pobedili na kraju, dok su igrači Aston Vile po osmi put u nizu izgubili meč u kojem su imali zaostatak na pauzi između dva poluvremena.

U 23. kolu Premijer lige: Arsenal - Aston Vila 5:0 (1:0).

Tri kontre, penal i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lep šut sa distance bili su dovoljni "tobdžijama" da ostvare očekivanu pobedu i ostanu u trci za Ligu šampiona.

Već u 8. minutu bilo je 1:0, pošto su gosti izgubili loptu duboko na protivničkoj polovini igrališta, a Ozil je majstorski petom "izbacio" Žirua. Francuz se sjurio ka golu Aston Vile i lepo "bocnuo" loptu preko istrčalog Breda Guzana.

Na 2:0 povisio je Mesut Ozil u 56. minutu, posle slične akcije ali sa zamenjenim ulogama. Ovaj put gosti su izgubili loptu na polovini igrališta, a Žiru je proigrao nemačkog vezistu.

Zanimljivo, Ozil je u dosadašnjem toku sezone upisao dva gola i dve asistencije, a sve u mečevima protiv Aston Vile! U septembru je bio strelac za 1:0 i asistent Velbeku za 2:0 u pobedi "tobdžija" 3:0.

Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

Ubrzo posle Ozilovog gola bilo je i 3:0. Svoj 50. premijerligaški pogodak postigao je Teo Volkot kada je u 63. minutu "ukrao" loptu namenjenu Olivijeu Žiruu i matirao Guzana. Bio je to mat u tri poteza: akciju je započeo golman Ospina, koji je rukom bacio loptu skoro do polovine terena, u noge Volkotu. On je proigrao Kazorlu i potom u trku pokupio loptu upućenu Žiruu...

Iz penala u 75. minutu Santi Kazorla je postigao četvrti gol "tobdžija". Prethodno je u kaznenom prostoru golman Aston Vile oborio 19-godišnjeg Čubu Akpoma. Španac je šutirao snažno po sredini gola, a lopta je pogodila Guzana u ruku, ali se na njegovu žalost odbila u mrežu.

Poslednji pogodak bio je šlag na tortu, pošto je Ektor Belerin u nadoknadi prelepo šutirao po zemlji sa ivice kaznenog, a lopta se od stative odbila iza Guzanovih leđa.

Arsenal se ovom pobedom izjednačio sa Sautemptonom na četvrtom mestu, ali "sveci" od 17 časova igraju protiv Svonsija pred svojim navijačima. Aston Vila je odigrala osmu uzastopnu utakmicu u Premijer ligi bez pobede, a doživela je treći poraz u nizu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.