Raspoloženi Šved doneo prvu pobedu Himkiju, Marković šest asistencija

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspoloženi Šved doneo prvu pobedu Himkiju, Marković šest asistencija

Košarkaši Himkija pobedili su Gran Kanariju sa 87:72 u petom kolu Evrolige.

Gran Kanarija se osim početnog vođstva nije pokazala kao ekipa koja može bolje da parira raspoloženom Alekseju Švedu i njegovom timu iz Rusije.

Meč je odlučen praktično već u drugoj četvrtini kada je Himki trojkom Šveda otišao prvi put na +10 za 35:25, jer je Himki nakon toga postepeno uvećavao prednost do poluvremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koje se otišlo sa 49:33 za Ruse.

Prednost je u nastavku rasla sve do 75:50, a Kim Tili je propustio šansu da zaostatak smanji trojkom u finišu treće deonice.

Himki je sa 6:0 na startu četvrte četvrtine otišao i na svih +28 (83:55), posle čega je "popustio gas", a Gran Kanarija se približila i ipak bila ubedljivo poražena.

Najefikasniji je kod pobednika bio Aleksej Šved sa 24 poena i sedam asistencija, Toni Kroker je imao 17, Entoni Gil 15, a Čarls Dženkins 10. Srpski košarkaš Stefan Marković je ubacio dva poena i imao je šest asistencija.

U poraženom sastavu niko nije bio dvocifren pa je tako Anžejs Pasečniks imao devet poena, koliko i Di Džej Stroberi, a Pauli Oriol i Markus Erikson su imali po osam.

Himki je posle ove pobede 14. u Evroligi sa jednom pobedom i četiri poraza, dok je Gran Kanarija 15. sa identičnim skorom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRVA POBEDA RUSA: Himki ubedljiv protiv Gran Kanarija

Izvor: Kurir, 02.Nov.2018

Košarkaši Himkija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Gran Kanarije sa 87:72, u utakmici petog kola Evrolige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.