Raspisan tender za izgradnju stadiona u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 14:52

Raspisan tender za izgradnju stadiona u Kikindi

Grad Kikinda raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i urbanističkog projekta za izgradnju novog stadiona. Na lokaciji sadašnjeg Gradskog stadiona, Kikinda će u narednom periodu dobiti novi multifunkcionalan sportsko-poslovni objekat, a kikindski sportisti pravo mesto za buduće vrhunske rezultate.

U okviru budućeg modernog kompleksa, koji će se prostirati na 12.000 kvadratnih metara, planirana je, između ostalog, izgradnja fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << terena, a sam stadion imaće 5.000 mesta. To su neke od karakteristika budućeg multifunkcionalnog sportsko-poslovnog objekta, čija je izgradnja planirana na lokaciji sadašnjeg Gradskog stadiona u Kikindi.

"Ovo će biti, faktički jedno novo mesto u gradu, uređen i lep deo grada i potpuno će promeniti sliku ovog dela grada. Unapred se radujem realizaciji projekta," kaže Milenko Jovanov, narodni poslanik.

Raspisivanje tendera prvi je korak u toj realizaciji, ali je rokove nemoguće precizirati.

"Mi ćemo se potruditi, ono što je do nas, da sve uradimo što pre. Naravno, ne treba izgubiti iz vida da će sama procedura javene nabavke, izrada projekta trajati verovatno do kraja ove godine. Dakle, to je ozbiljan projekat i trebaće vremena da se sve to sprovede, a ja se nadam da ćemo što pre krenuti u samu izgradnju," dodaje Jovanov.

Dosadašnji radovi na uređenju i sanaciji Gradskog stadion i prateće infrastrukture već su dali vidljive rezultate, što je dobar uvod za projekat koji sledi.

"Posle 20-30-tak godina sada ovo liči na lep i funkcionalan objekat, koji je dostojan da bude Gradski stadion OFK Kikinde. Nećemo se ovde zaustaviti," kaže Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

"Praktično, pojačanjem, kako u stručnom štabu, tako i u Upravnom odboru, mi smo zaokružili to što smo trebali da zaokružimo. Mislim da smo najveći favorit da osvojimo prvo mesto i da se plasiramo u viši rang, a to je Srpska liga," kaže Dragan Felbab, predsednik OFK Kikinda.

Radovi na sanaciji i uređenju kikindskog Gradskog stadiona realizovani su zahvaljujući sredstvima Pokrajine, lokalne samouprave i donatora, među kojima je i kikindska fabrika"Toza Marković".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.