„Raspada“ se La Luš, derbi Benfika – Sporting odložen

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Feb.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Raspada“ se La Luš, derbi Benfika – Sporting odložen

Čuveni lisabonski stadion „La luš” (Stadion svetlosti) se raspada… Doslovce.
Derbi Benfike i Sportinga je odložen iz bizarnog razloga. Sa krova je počeo da pada, u prvi mah se činilo, neidentifikovani građevinski materijal.
Kasnije se ispostavilo da se radi o velikim komadima staklene vune, a kamera je zabeležila paničan pokret radne snage koja se pela na krov ne bi li dole na terenu lopta mogla da počne da se kotrlja.
Neke nezvanične informacije su govorile da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << jak vetar sa Atlantika naneo velike komade letećeg đubreta koja je mogla da ugrozi bezbednost prisutnih, ali kasnije je potvrđeno da je, ipak, u pitanju staklena vuna…
Umesto da navijači uživaju u duelu dve prvoplasirane ekipe portugalskog prvenstva, biće posla za građevinsku inspekciju!
Inače, čitavom Portugalijom je harao jak vetar, pa je ovo bio samo jedan od problema u ovom delu Iberijskog poluostrva.
Koliko je vetar nad Lisabonom bio jak dokaz je i poveći komad krova otkinut sa krova „La luša”, koji je aterirao na tribinu. Na sreću, nikoga nije povredio, jer incident se dogodio pre ulaska navijača na stadion.
Sve ovo bi moglo da se podvede pod nepredviđene neprijatne okolnosti, da na ovom stadionu ne treba da se odigra finale Lige šampiona. Ne možemo ni da zamislimo skandal i bruku da se nešto slično ponovi 24. maja!
Na kraju su delegat i sudija odlučili da se meč odloži za 48 sati. Benfika i Sporting će na teren sutra u 21,15. Procenjeno je da će radnicima toliko vremena biti dovoljno da travu „La luša” očiste od komada staklene vune, kako bi travnjak učinili bezbednim za igru.
„La luš“ je sagrađen 2003. za potrebe Prvenstva Evrope 2004. igranog u Portugaliji. Na njemu utakmice igraju Benfika i povremeno portugalska reprezentacija.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.