Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2020, 18:03

Raspad sistema u Šalkeu: Odlazi i zamenik kapitena

I on za džabe, pa još u slabiji klub

Nema kraja mukama Šalkea. Em trpi udarce na terenu, em van njega. Ekipa je u „kanalu“, nikog nije pobedila od početka februara, u međuvremenu je ostala bez golmana Aleksandra Nibela koji je sačekao da mu istekne ugovor i kao slobodan igrač potpiše za Bajern, a najnovija loša vest za kraljevsko-plave glasi da će se tokom leta rastati i sa – Danijelom Kaliđurijem.

Italijanskom internacionalcu za četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola, koliko je ostalo do kraja Bundelige, ističe saradnja, a prema poslednjim informacijama neće je produžiti. Neće, jer su ga Rudari ponizili predloženim uslovima za nastavak. Pred ofanzivnog vezistu su stavili novi ugovor, a u njemu sadašnju platu prepolovili. Iako je u Gelzenkirhenu zarađivao 2.700.000 evra, Šalke mu je ponudio samo 1.350.000 po godini. Pravdali su čelnici takvo rezanja posledicama pandemije virusa korona, ali su zapravo samo uvredili Kaliđurija, koji je zbog takvog gesta rešio da napusti Rudare.

I da se oproba u Augzburgu. Iako je reč o manjem, ne toliko kao Šalke uspešnom klubu, Danijel Kaliđuri je praktično sve dogovorio oko prelaska u Bavarsku, mada Bild ne pominje čime su ga novi poslodavci privukli. Kako bilo, jasno je da je atmosfera u Gelzenkirhenu očajna, čim igrači beže glavom bez obzira, čak i u timove skromnijih ambijcija.

Biće ovo još jedan udarac za Šalke, pošto je Kaliđuri zamenik kapitena i od Omara Maskarela je krajem februara preuzeo traku kad su bivšem vezisti madridskog Reala stradali ligamenti kolena. Na poslednjih pet utakmica Kaliđuri je bio vođa tima, a u remiju sa Union Berlinom i asistent. Inače, od dolaska iz Volfzburga, januara 2017, postigao je 39 golova i upisao ravno 50 tačnih dodavanja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.