Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 19:13

Raspad sistema u Gentu posle Zvezde (VIDEO)

Varegem slavio na Gelamko Areni sa 3:0

Pre druge utakmice sa Crvenom zvezdom u Gentu su najavljivali kako su izašli iz krize i ušli u dobar psihološki momenat, ali se sve vratilo na staro posle poraza od srpskog šampiona koji je belgijskom klubu označio kraj takmičenja u Evropi za ovu sezonu. Indisponirana ekipa Vima de Dekera večeras je doživela debakl od Varegema na svom terenu, zbog čćega je ostala na 10. mestu tamošnjeg šampionata sa čak 12 bodova udaljenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od vodećeg dvojca - 0:3 (0:2).

Gent ove sezone igra kao po nekom šablonu. Konstatno napada, ali prilično jalovo, a onda ostavlja dosta prostora u defanzivi, što protivnici, baš kao što je i Crvena zvezda, to konstatno koriste da stignu do bodova. Kolaps u domaćem timu krenuo je u 27. minutu kada je Govea pogodio iz slobodnog udarca, adeset minuta kasnije Čori je glavom zatresao mrežu nemoćnog Sinana Bolata.

U drugom poluvremenu još žešći naleti Genta, ali i još veća promaja u defanzivi. De Deker je uveo Ovusua, a potom Nijangboa i Botaku, ali se u završnici meča dogodio još jedan prekid, koji je jasna rak-rana Gentovog tima. Govea je odlično izveo slobodan udarac sa desne strane, a najviši u skoku bio je Jele Vosen, koji je glavom u 81. minutu postavio konačan rezultat meča.

Varegem je ovom pobedom pobegao od opasne zone i približio Gentu na samo dva boda zaostatka. Ekipa Vima de Dekera u narednom kolu gostuje Ostendeu, koji nije ostvario pobedu u poslednja četiri prvenstvena kola.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.