Raspad Armanija, drama u Istanbulu

Izvor: MVP.rs, 24.Mar.2016, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspad Armanija, drama u Istanbulu

Poznati su svi učesnici polufinala Evrokupa.

Odigrane su svi revanši četvrtfinala Evrokupa, a najprijatnije iznenađenje je priredio Trento, koji je i drugi put zaredom pobedio favorizovani Emporio Armani i plasirao se u polufinale. Ukupna razlika nakon dva meča je bila plus 23!

Trento trenutno zauzima osmu poziciju u Seriji A, dok je Armani prvi, što dovoljno govori koliko je iznenađenje priredio pobednik ovog četvrtfinalnog duela. Revanš je bio odigran u Milanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << konačan rezultat je bio 92:79 u korist Trenta, a za njegov uspeh je najzaslužniji bio fantastični Dominik Saton sa 20 poena, osam skokova i sedam asistencija. Pratio ga je Davide Paskolo sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti. Kod domaćina je odličan bio Džamel Meklin sa po 12 poena i uhvaćenih lopti, dok je Milan Mačvan učestvovao sa 13 poena, pet skokova i četiri dodavanja.

Najuzbudljivije je bilo u Istanbulu gde je Galatasaraj pobedio Bajern Mihnen (72:59). S obzirom da su Nemci u prvom duelu slavili sa 10 poena razlike, u polufinale su se plasirali Turci. Gosti su preko penal završnice pokušali da se domognu produžetka, ali je trojku promašio Brajs Tejlor.

Blejk Šilb je bio igrač utakmice sa 11 poena, devet skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Čak Dejvis sa 14 poena, dok je Vladimir Micov ubacio 12. Dion Tompson je sa druge strane bio najbolji sa 14 poena i pet uhvaćenih lopti. Aleks Renfrou je ubacio 12 poena, uz šest skokova i pet dodavanja, a Duško Savanović je učestvovao sa po četiri poena, asistencije, uhvaćene i izgubljene lopte.

Prve polufinalne utakmice će biti odigrane već 29. i 30. marta.

Polufinale:

Strazbur - Trento (29. mart)

Galatasaraj - Gran Kanarija (30. mart)

Četvrtfinale:

Galatasaraj - Bajern 72:59 (89:99)

Emporio Armani - Trento 79:92 (73:83)

Strazbur - Nižnji Novgorod 91:91 (94:85)

Gran Kanarija - Zielona Gora 83:86 (93:82)

(foto: Galatasaray Basket / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.