Rašović: Voleo bih da je Srbija uz nas i kad ne bude medalja

Izvor: N1 televizija, 31.Jul.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašović: Voleo bih da je Srbija uz nas i kad ne bude medalja

Vaterpolista Viktor Rašović ocenio je u Novom danu TV N1 da je, njemu lično, najteža utakmica na putu ka tituli Evropskog prvaka bila polufinalna protiv Hrvatske.

Rašović se zahavlio "celoj Srbiji na podršci" tokom dočeka u ponedeljak, ali i tokom samog Evropskog prvenstva.

"Bilo je fenomenalno, sinoć sam prvi put u životu bio na balkonu. Sad je vreme da svi uživamo u uspehu", rekao je Rašović koji je zlatnu medalju posvetio svojoj porodici, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bratu.

Pomoćni trener reprezentacije Stefan Ćirić ocenio je da zlatna medalja donosi "novi zamajac".

"Očekujem nove dečake koji će se upisati na vaterpolo. Čuli smo i predsednika juče, više sredstava za ulaganje u sport, trenutno je teško trenirati i igrati u Srbiji zbog uslova koji vladaju na bazenima", smatra on.

Rašović dodaje da je, ukoliko bi klubovi nastavili da rade u postojećim uslovima, neminovno uticalo i na reprezentaciju.

"To više ne bi bila ta reprezentacija, sa toliko uspeha i medalja", ocenio je on.

Ćirić ocenjuje da je atmosfera u reprezentacija "zaslužna" za uspehe koji su postignuti.

"Zna se svačija uloga u timu, a stvari oko bazena (suđenje) nas ne zanimaju. Kad osvojite toliko medalja osvojite počinjete da smetate i protivničkim ekipama pa možda i ljudima u vrhu vaterpola. Ovi momci su šampioni, naučeni da iz svega toga izađu jači i da se ne obaziru na te stvari", objašnjava Ćirić.

Rašović kaže da ne bi smelo da se zaboravi da je svaka medalja uspeh.

"Normalno je da će doći dan kad nećemo biti prvi, voleo bih i kad budemo četvrti, peti, šesti da Srbija bude uz nas", poručio je Rašović.

Pogledajte snimak celog gostovanja:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.