Rasista – Čelsijev Ukrajinac od 100 miliona već pravi probleme

Izvor: B92, 31.Jan.2023, 15:23

Rasista – Čelsijev Ukrajinac od 100 miliona već pravi probleme

Fudbaler Čelsija Mihajlo Mudrik izvinio se zbog rasne uvrede prošlog jula tokom izvođenja jedne rep pesme na društvenim mrežama.

Novi igrač Čelsija je prošlog jula na TikToku postavio video u kome je recitovao sporne rime.

"Mihajlo duboko žali zbog bilo kakve uvrede koju je izazvao video. Njegova namera je bila samo da recituje tekst pesme. Mihajlo žali zbog te odluke i svesrdno prihvata da nije prikladna", rekao je predstavnik 22-godišnjeg fudbalera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za San, preneo je Skaj.

Mudrik je ove zime iz Šahtjora iz Donjecka došao u Čelsi za 100 miliona evra, od čega je deo novca namenjen pomoći Ukrajini u ratu sa Rusijom.

Organizacija za borbu protiv rasizma u fudbalu Kik It Aut (Kick It Out) osudila je upotrebu rasnih uvreda, bez obzira na kontekst.



"Upotreba takvih izraza važnih ličnosti u fudbalu može samo poslužiti da otera ljude od fudbala",
navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinski fudbaler izvinio se zbog snimka rasističke rep pesme na svom TikToku

Izvor: Danas, 31.Jan.2023

Fudbaler Čelsija Mihajlo Mudrik izvinio se zbog korišćenja rasističkih izraza u videu koji je objavio na svom TikToku u julu 2022. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.